Ευχαριστίες του π. Ανδρέα κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την 50η επέτειο από την Ιερατική Χειροτονία του

Θα ήθελα τελειώνοντας αυτή την Ευχαριστιακή Θεία Λειτουργία, για την επέτειο της χειροτονίας μου, να ευχαριστήσω, τον Αρχιεπίσκοπό μας π. Σεβαστιανό, τον Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο που συνεργαστήκαμε 42 χρόνια στην Εκκλησιαστική Επαρχία μας και όλους τους Ιερείς που ήταν σήμερα εδώ παρόντες.

Ευχαριστώ την χορωδία η οποία ενίσχυσε και εμψύχωσε τη Θεία Λειτουργία.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που είναι εδώ παρόντες από τις διάφορες Ενορίες που ξεκίνησα και έφτασα μέχρι εδώ, δηλαδή  Άγιος Διονύσιος,  Χριστός Βασιλιάς Παγκρατίου,  Άγιος Ανδρέας Πατρών,  Αγία Βαρβάρα και Άγιοι Απόστολοι με τις περιοχές Λαυρίου-Βούλας, Άγιος Ιωάννης  με τις περιοχές Ψυχικού – Κηφισιάς - Νέας Μάκρης - Αγίας Παρασκευής και τα 2 τελευταία χρόνια εδώ στην Ενορία μου, του Αγίου Λουκά.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες από όλες αυτές τις Ενορίες με τους οποίους συνεργάστηκα για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το έργο που μου είχε αναθέσει η Εκκλησία.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου τόσο στην Caritas, όσο στην Ποιμαντική Επιτροπή, στην Δικαιοσύνη και Ειρήνη και σε διάφορες άλλες υπευθυνότητες που είχα.

Ευχαριστώ τον Κύριο διότι σε αυτά τα 50 χρόνια είχαμε από τις διάφορες Ενορίες, 3 Ιερατικές Κλήσεις που είναι τώρα πλέον Ιερείς-συνάδελφοι και μία τέταρτη που είναι ο Ιεροσπουδαστής  Μάριος και επίσης μία Μοναχική Κλήση μιας Αδελφής του Τάγματος του Καρμήλου ,που δεν είναι Ελληνίδα, από την Ενορία Παγκρατίου και τώρα είναι στο Λίβανο και γενικά ευχαριστώ όλους εκείνους οι οποίοι με βοηθήσανε και με βοηθάνε σε αυτό το έργο που μπόρεσα με τη Χάρη του Θεού να κάνω.

Βέβαια δεν ήμουνα τέλειος, έγιναν και αρκετά λάθη, όμως πιστεύω ότι στην Εκκλησία, ότι πρόσφερα, το έκανα για τη Δόξα του Θεού.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τα αδέλφια μου, τους συγγενείς μου, που είναι εδώ παρόντες και γενικά όλους εκείνους που ζήσανε στο οικογενειακό μου περιβάλλον.

Ευχαριστώ επίσης, όλους εκείνους  τους νέους, που τόσα χρόνια έζησα στις νεολαίες και τους οποίους βλέπω σήμερα πάρα πολλούς να είναι παρόντες, που σημαίνει ότι ο ρόλος της υπευθυνότητας που μου είχε ανατεθεί και παλαιά αλλά και πριν μερικά χρόνια ήταν για να μπορέσει η Νεολαία, ιδιαίτερα μέσα στην Κοινότητά μας αλλά και μέσα στον κόσμο που ζει και συναναστρέφεται, να δίνει τη μαρτυρία του Λόγου του Θεού. Για αυτό το λόγο, από το 1976 μέχρι και σήμερα διοργάνωσα διάφορες κατασκηνώσεις για 35 ολόκληρα χρόνια, τόσο στη Ζάκυνθο (με παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου & Νεολαίους) στη Σύρο, (στην Ποσειδωνία με παιδιά του Δημοτικού και στο Κίνι με εφήβους), στο Σιρί Λαυρίου για τα παιδιά της Αρχιεπισκοπής μας και  στη Ρόδο, Σαντορίνη και Κέρκυρα για τους Νέους.

Ευχαριστώ επίσης όλους εκείνους που συνεργάστηκαν,  με την έλευση του Πάπα εδώ στην Ελλάδα, που ζήσαμε τότε, σαν υπεύθυνος της οργάνωσης μαζί με τον Αντώνιο Φώσκολο.

Τρέξαμε, προβληματιστήκαμε, όμως έγινε πράξη να έλθει ο σημερινός Άγιος Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ στην Ελλάδα και όσοι ζήσαμε στο γήπεδο του ΟΑΚΑ τη Θεία Λειτουργία ήταν μία δύναμη για όλη την Εκκλησιαστική μας Επαρχία.

Εύχομαι σε όλους σας να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία, στην Ενορία που βρίσκομαι τώρα σαν Εφημέριος αλλά και γενικά μέσα σε όλη την Εκκλησιαστική μας Επαρχία της Αθήνας.

Όσο για το έργο της Caritas, μιλάνε τα έργα, μιλάνε τα 34 χρόνια που ήμουν συνεχώς υπεύθυνος σαν Διευθυντής και με τη συνεργασία του Αρχιεπισκόπου μας προχωρήσαμε και φθάσαμε μέχρι σήμερα.

Σήμερα βέβαια δεν είμαι υπεύθυνος, όμως το έργο της Caritas δεν σημαίνει να έχεις ευθύνη, σημαίνει να εργάζεσαι για τον φτωχό, για τον άνθρωπο του πόνου, για τον άνθρωπο του δρόμου, για τον άνθρωπο που δεν έχει καμία ασφάλεια στη ζωή του.

Ευχαριστώ όλους σας, για ό,τι προσφέρατε στην πορεία των 50 χρόνων μου.

ΑΜΗΝ!!!

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian