Ομιλία π. Πέτρου Χονγκ κατά την διακονική χειροτονία του π. Γιάτσεκ Ούρμπαν

Αγαπητοί Ενορίτες, Σεβασμιότατε, σήμερα είναι σημαντική ημέρα, μια μεγάλη γιορτή για εσάς τους Πολωνούς και για την ενορία μας την Ελληνοπολωνική, διότι ο κύριος Γιάτσεκ, ένας από εσάς, που ζει ανάμεσά σας έγινε διάκονος.

Σήμερα εκφράζουμε αυτό που λέμε καθολική Εκκλησία. Η καθολική Εκκλησία είναι αυτή που ενώνει τους διάφορους λαούς μέσω της πίστης στον Ιησού Χριστό. Εγώ είμαι από την Κορέα. Ο κύριος Γιάτσεκ από την Πολωνία. Εγώ μεγάλωσα στην Ελλάδα, ο Γιάτσεκ στην Πολωνία. Σπούδασα στη Γαλλία, ο κύριος Γιάτσεκ σπούδασε στην Πολωνία. Αποφάσισα να μπω στο τάγμα των Ιησουιτών και να γίνω Ιερέας. Ενώ ο κύριος Γιάτσεκ παντρεύτηκε έχει τέσσερα παιδιά και ζει εδώ στην Ελλάδα, δουλεύοντας σκληρά στην οικοδομή.

Βλέπετε είμαστε διαφορετικοί, έχουμε πάρει διαφορετικούς δρόμους, αλλά το Άγιο Πνεύμα θέλησε να συναντηθούμε, να συνεργαστούμε. Για μένα αυτή η συνεργασία δύο ανθρώπων από διαφορετικούς δρόμους είναι σημάδι από τον Θεό, νιώθω ότι ο Θεός μας καλεί να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε μαζί για ένα καινούριο μέλλον όπου θα λάμψει η συνεργασία, ο διάλογος και η ενότητα.

Σας προσκαλώ, όσοι από εσάς ψάχνετε μια συνεργασία ή αν θέλω εγώ να συνεργαστώ μαζί σας, μην διστάσετε να' ρθείτε να με βρείτε, γιατί τώρα είναι η ώρα του Θεού, η ώρα της συνεργασίας και της ενότητας.

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian