Κέρκυρα: Προσκύνημα στην Παναγία της Λούρδης, στη Μεσογγή

 

Την Τετάρτη 31 Μαΐου, όπως κάθε χρόνο, στο μικρό άλλο πανέμορφο προσκύνημα της Παναγίας της Λούρδης, στο Ποιμαντικό Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Στη Μεσογγή,  μεγάλος αριθμός πιστών συγκεντρώθηκε για να πανηγυρίσει  την Εορτή της Επισκέψεως της Παναγίας στην Αγία Ελισάβετ, με την οποία ολοκληρώνεται ο μήνας Μάιος που είναι αφιερωμένος στην Παναγία.

            Οι πιστοί έφτασαν με ένα πούλμαν, αλλά και με δικά τους μεταφορικά μέσα, γεμίζοντας τον πανέμορφο κήπο της Κατασκήνωσης όπου είναι και η αναπαράσταση της σπηλιάς της Λούρδης με το άγαλμα της Παναγίας. Στη Θεία Λειτουργία που τέλεσαν ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με τους Ιερείς, οι πιστοί συμμετείχαν με ενθουσιασμό και θέρμη πίστεως. Ο Αρχιεπίσκοπος, μετά από την αναγγελία του Αγίου Ευαγγελίου, εξήγησε στους πιστούς το Λόγο του Θεού και αναφέρθηκε στη μητρική τρυφερότητα της Παναγίας η οποία μας συνοδεύει στα δύσκολα μονοπάτια της ζωής. Μετά από τη Θεία λειτουργία ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτανεία με το άγαλμα της Παναγίας στους δρόμους γύρω από το ποιμαντικό Κέντρο, αλλά και για πρώτη φορά φέτος μέσα από το χωριό Μεσογγή, όπου οι κάτοικοι υποδέχτηκαν με πίστη και σεβασμό το πέρασμα των δεομένων πιστών που απήγγειλαν το άγιο ροζάριο και έψαλλαν ύμνους προς την Παναγία.

            Επιστρέφοντας στο χώρο του προσκυνήματος, όλοι οι πιστοί πήραν από μια εικόνα της παναγίας και ένα φυλαχτό-μεντάλια με την Παναγία της Λούρδης. Ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα στο κιόσκι του ποιμαντικού Κατασκηνωτικού Κέντρου της Μεσογγής. 

π. Μάριος Ρήγος

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian