- Χριστούγεννα στην Κεφαλληνία

Με μεγάλη χαρά εορτάσαμε τα Χριστούγεννα του 2010, με μία εκκλησία γεμάτη από πιστούς και ύστερα από πολλά χρόνια, είχαμε όλοι την ευκαιρία να ακούσουμε και το εκκλησιαστικό όργανο μαζί με τη χορωδία, κι αυτό χάρη στην κα. Μαρία Μέλλα, η οποία μέσα σε δύο μήνες, με θαυμαστό τρόπο, έμαθε το όργανο και οργάνωσε την χορωδία της ενορίας μας.

kefallinia_1

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, ο εφημέριος διάβασε και το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου μας π. Ιωάννη, και μετά, επειδή η κοινότητα είναι πολυεθνική, χαιρέτισε σε διάφορες γλώσσες τους πιστούς κι ευχήθηκε καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα σε κάθε έναν από αυτούς.

Τις ημέρες αυτές πολύς κόσμος πέρασε να δει και τη φάτνη που φτιάχνεται κάθε χρόνο στην εκκλησία μας που δίνει χαρά τόσο στα παιδιά όσο και στους πιο μεγάλους.

kefallinia_2

Για τη πρωτοχρονιά, ο εφημέριος ευχήθηκε σε όλους τα εξής: «Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και αγάπη. Είθε η πίστη μας να αυξάνει περισσότερο για να νιώθουμε πιο κοντά τον εαυτό μας στο Θεό και να καταλάβουμε και για το 2011, ότι το πιο σημαντικό για τη ζωή μας είναι η πίστη και η Εκκλησία, όπου ο Χριστός πάντα μας περιμένει με μεγάλη αγάπη, έστω και με τα προβλήματά μας που δυστυχώς όλοι περνάμε λόγω της οικονομικής κρίσεως. Να μην φοβόμαστε ποτέ, επειδή ο Χριστός είναι πάντα κοντά μας».

Μετά ευχαρίστησε τον καθένα από την κοινότητα για την συνεργασία που με οποιονδήποτε τρόπο εκδήλωσε ο καθένας από τους ενορίτες για το καλό της ενορίας και της εκκλησίας.

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, Παραμονή των Θεοφανείων, ο εφημέριος ξεκίνησε από το πρωί την ευλογία των οικογενειών και των σπιτιών της ενορίας.

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, Εορτή των Θεοφανείων, πραγματοποιήθηκε στις 10:00 η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μαζί με την ακολουθία του αγιασμού του νερού.

kefallinia_3

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας της Πρωτοχρονιάς. Τυχερή φέτος αναδείχθηκε η κα. Clotilde Perrotta, στην οποία με μεγάλη χαρά η κοινότητα πρόσφερε σύμφωνα με τη παράδοση ένα μικρό δωράκι. Όλα αυτά έγιναν σε μια πολύ αγαπημένη και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

π. Κριστιάν Βέρες

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian