Αθήνα: Ιερά Σινδόνη του Χριστού, Παράδοση-Πίστη-Επιστήμη

 

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, στις 8 το βράδυ η Ποιμαντική Επιτροπή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών οργάνωσε στο Αμφιθέατρο Auditorium της Αρχιεπισκοπής, μία παρουσίαση της Ιεράς Σινδόνης του Χριστού.

   

 Η παρουσίαση αυτή, με θέμα «ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ» έγινε από τους διαπρεπείς Πανεπιστημιακούς Καθηγητές: Δρ Contardo Codegone  Καθηγητή Οικονομολογίας, Δημοσιογράφο και Πρόεδρο της AMCOR (Οργάνωση Φίλων των Ανατολικών Εκκλησιών), Δρ Bruno Barberis  Καθηγητή Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς Κέντρου Μελετών για τη Σινδόνη του Τορίνο. Δρ Giuseppe Ghiberti Ιερέα, Καθηγητή Θεολογίας και Φιλολογίας και Ερμηνευτή της Βίβλου στα Πανεπιστήμια Τορίνο και Μιλάνο.

Οι διαπρεπείς αυτοί επιστήμονες, οι οποίοι ανήκουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή του Τορίνο, όπου φυλάσσεται η Ιερά Σινδόνη, επισκέπτονται την Ελλάδα από 2 έως 10 Ιουνίου, μαζί με ακόμα 30 μέλη της ομάδας AMCOR που αποτελείται από φίλους των Εκκλησιών της Ανατολής, και θα προσπαθήσουν στις παρουσιάσεις τους σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, να κάνουν μία πλήρη Επιστημονική επεξήγηση της Ιερής Μορφής που απεικονίζεται στο ύφασμα της Ιεράς Σινδόνης.

Τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος μαζί με πλήθος μελών της Αρχιεπισκοπής, ανάμεσα στους οποίους ήταν πολλοί Ιερείς, Μοναχοί, εκπρόσωποι Θεσμών και λαϊκοί από πολλές Ενορίες της Αρχιεπισκοπής.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος είπε:

«Θέλω να σας εκφράσω τον ενθουσιασμό που ένιωσα, όταν άκουσα από τα μέλη της Ποιμαντικής Επιτροπής, ότι μία ομάδα Επιστημόνων από το Τορίνο της Ιταλίας είναι διατεθειμένη, περνώντας από την Αθήνα, να μας παρουσιάσει την Ιερά Σινδόνη, εκείνο το σεντόνι δηλαδή, με το οποίο τύλιξαν το Σώμα του νεκρού Ιησού  και το τοποθέτησαν στον Τάφο».

Κατόπιν ο Σεβασμιότατος διάβασε μία επιστολή που του έστειλε ο Σεβασμιότατος Cesare Nosiglia, Αρχιεπίσκοπος του Τορίνο και Φύλακας της Ιεράς Σινδόνης:

«Σεβασμιότατε αυτές τις μέρες μία ομάδα πιστών από την Επαρχία του Τορίνο πραγματοποιεί ένα προσκύνημα στην Ελλάδα με διπλό σκοπό: ένα ταξίδι στα ίχνη του Αγίου Παύλου και μία επίσκεψη σε μερικές Ελληνικές Εκκλησίες (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα) μεταφέροντας ορισμένα αντίγραφα της Ιεράς Σινδόνης και προτείνοντας μία συνάντηση που βοηθάει στο να γίνει γνωστή και να προωθηθεί η Ευλάβεια προς την Ιερά Σινδόνη.

Αυτή η ομάδα αποτελεί την οργάνωση AMCOR (Φίλοι των Εκκλησιών της Ανατολής), η οποία γεννήθηκε μετά από παρουσιάσεις της Ιεράς Σινδόνης κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Με προσκυνήματα που πραγματοποιούσαν πιστοί από την Ανατολή γεννήθηκε μία αδελφική σχέση, η οποία επεκτάθηκε όλο και περισσότερο και η οποία δημιούργησε πολλά προσκυνήματα για τη διάδοση και την Ευλάβεια προς την Ιερά Σινδόνη.

Εφέτος, χάρις στη μεσιτεία ορισμένων Ιερέων που είχαν πραγματοποιήσει θεολογικές σπουδές στο Τορίνο, κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί αυτό το προσκύνημα που από πολύ καιρό επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα.

Επιθυμώ να σας απευθύνω, μέσω αυτών των Προσκυνητών, ένα αδελφικό χαιρετισμό γεμάτο αφοσίωση, διαβεβαιώνοντάς σας, ότι το προσκύνημά τους είναι έκφραση της υπηρεσίας της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας στην υπόθεση του Ευαγγελίου.

Ταυτόχρονα σας εύχομαι τις πιο πλούσιες Ευλογίες του Κυρίου στην υπηρεσία της υπόθεσης του Χριστού, τον οποίο ο Θεός «καθόρισε, παρέχοντας βέβαιη απόδειξη σε όλους με το να τον αναστήσει από τους νεκρούς» (Πραξ. 17,31).

Σας ζητώ την προσευχή σας, και σας διαβεβαιώνω ότι και εγώ σας θυμάμαι στην προσευχή μου».

Και συνέχισε ο Σεβασμιότατος:

Όπως καταλάβατε η ομάδα των 35 περίπου ατόμων-προσκυνητών που θα μας παρουσιάσει την Ιερά Σινδόνη έρχεται στην Ελλάδα πραγματοποιώντας ένα προσκύνημα στις κυριότερες πόλεις από τις οποίες πέρασε ο Απόστολος Παύλος και εδραίωσε την Πίστη στον Αναστημένο Κύριο!!!

Καλώς Ήλθατε!!!

Η κ.Αντωνία Ζαλώνη Καθολική Θεολόγος και εκπαιδευτικός της Λεοντείου Πατησίων, που είχε αναλάβει τη συνεργασία με την ομάδα AMCOR και τη μετάφραση των ομιλιών των Καθηγητών, παρουσίασε τον πρώτο ομιλητή Δρ Contardo Codegone, ενώ  ακολούθησε το video της παρουσίασης της Ιεράς Σινδόνης από τον Δρ Bruno Barberis .

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δρ Giuseppe Ghiberti, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις των παρόντων σχετικά με την Ιερά Σινδόνη και ολοκληρώθηκε αυτή η όμορφη εκδήλωση-παρουσίαση.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την παρουσίαση αυτή, αλλά και πολλές ευχαριστίες στα μέλη της AMCOR ο ερχομός των οποίων και η παρουσίασή τους, βοήθησε όλους μας να συνδυάσουμε την Επιστήμη, την Παράδοση αλλά κυρίως την Πίστη για την Ιερά Σινδόνη του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού!!!!

 

                                                                   Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian