Χωρίς τίτλο ……..

Ο Καιρός πέρασε και το όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Θα πάμε για διακοπές στην Σαντορίνη. Όλα παιδιά της ενορίας του Αγίου Παύλου που έχουμε δηλώσει συμμετοχή. Δευτέρα 19 Ιουλίου ο καιρός είναι βροχερός, τίποτε δεν μας σταματά. Ο Πατέρας είναι στο λιμάνι και μας περιμένει. Παίρνουμε τα εισιτήριά μας και επιβιβαζόμαστε στο πλοίο, το οποίο αναχωρεί στις 7.25 για Πάρο Νάξο Σαντορίνη. Είμαστε όλοι μαζί 41 άτομα από διάφορα μέρη του κόσμου και μιλάμε την ίδια γλώσσα• τα Ελληνικά. Ο μόνος υπεύθυνος είναι ο Πατέρας και για να μην  κουράζεται φωνάζοντας του αγοράσαμε και του κάναμε δώρο μια σφυρίχτρα. Στις 3.30 το απόγευμα φτάσαμε στην Σαντορίνη. Μας περιμένει το πούλμαν και μας μεταφέρει στα Φηρά. Μας φαίνονται όλα παράξενα και πρωτόγνωρα. Φτάσαμε, τακτοποίηση και εγκατάσταση στους χώρους που μας διέθεσε ο Επίσκοπος Σύρου. Στις 7μ.μ. κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία μεταξύ μας, ακούμε τις οδηγίες αλλά και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε. Βραδινό και μετά ξεκούραση.

Αχ αυτή η σφυρίχτρα! Εγερτήριο, πρωινό και ετοιμασία για εκδρομή. Θα κατέβουμε με το τελεφερίκ, θα πάρουμε το καΐκι για να επισκεφτούμε τη Μικρή και τη Μεγάλη Καμένη, τη Θηρασιά και την Οία. Επιστροφή και μετά έχουμε χρόνο ελεύθερο να επισκεφτούμε την πόλη. Τι να πρωτοθυμηθούμε! Δεν θέλουμε να τελειώσει η ημέρα όμως ο Πατέρας μας περιμένει την συγκεκριμένη ώρα και δεν μπορούμε να αργήσουμε.

  

Πρωινό ήρεμο με διάφορες εκδηλώσεις. Το απόγευμα μας περιμένει πεζοπορία για να πάμε μέχρι το Ημεροβίγλι και να θαυμάσουμε τη δύση του Ηλίου. Τα μάτια είναι γεμάτα εικόνες από όλη τη διαδρομή και από τα χρώματα της δύσης. Βραδινό και χρόνος ελεύθερος.

Την Πέμπτη το πούλμαν μας περιμένει για να επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι και μετά να πάμε για μπάνιο. Το βραδινό ελεύθερο στους χώρους μας.

Την Παρασκευή το πρωί επισκεφτήκαμε το Μοναστήρι των Αδελφών Δομηνικανίδων, μας μίλησαν οι αδελφές για τη ζωή τους (είναι εσώκλειστες, κλαουζούρα) και ήθελαν να μάθουν και τη δική μας πνευματική ζωή. Μετά από ένα λιτό κέρασμα από τις αδελφές φύγαμε για να επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο. Μεσημεριανό φαγητό, ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ είχαμε τη δική μας διασκέδαση που είχαμε ετοιμάσει τις προηγούμενες ημέρες.

Το Σάββατο το πρωί πραγματικά μετανιώσαμε για τη σφυρίχτρα. Όμως μας είπε ο Πατέρας, κάθε πρωί τελώ τη Θεια Λειτουργία στο μοναστήρι, θέλω σήμερα Σάββατο να έλθετε και εσείς. Πραγματικά δεν μετανιώσαμε για την αγαλλίαση που νοιώσαμε στη Θεία Λειτουργία. Μετά το πρωινό το πούλμαν πάλι μας περίμενε για να μας μεταφέρει στην Παραλία του Περίβολου για μπάνιο. Το βραδινό είχαμε  μουσική βραδιά.

Κυριακή εγερτήριο πρωινό και συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου που τέλεσε ο π. Ιωάννης. Έπειτα χρόνος ελεύθερος για να μαζέψουμε τα πράγματά μας και να αφήσουμε καθαρούς τους χώρους που φιλοξενηθήκαμε όλες αυτές τις μέρες. Ο χρόνος μας στη Σαντορίνη  τελειώνει. Την αποχαιρετούμε θαυμάζοντας ακόμα ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα  και  μετά το φαγητό  με μια  αποχαιρετιστήρια βραδιά.

Δευτέρα όλα τα ωραία τελειώνουν, εγερτήριο στις 5 το πρωί ετοιμασία, αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο  πλοίο και επιστροφή στον ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Επίσκοπο Σύρου π. Πέτρο και στον Εφημέριο Σαντορίνης π. Φραγκίσκο.

Ένα από τα πολλά γραπτά των παιδιών: Θα ήθελα να εκφράσω τον ενθουσιασμό και την χαρά όλων των παιδιών που είχαν την ευκαιρία να έρθουν στην Σαντορίνη και να περάσουν 8 υπέροχες μέρες. Αυτές οι 8 μέρες ήταν μοναδικές, γεμάτες δραστηριότητες, εκπλήξεις και χαρές. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ολοήμερη εκδρομή με το σκάφος ώστε να γνωρίσουμε όλες τις όμορφες γωνιές της Σαντορίνης. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να δούμε ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα ενώ από κάτω βλέπαμε και την υπέροχη θέα της Σαντορίνης. Βέβαια δεν έλειψε και ο ελεύθερος χρόνος όπου κάναμε βόλτες με τους φίλους μας και περάσαμε αξέχαστες στιγμές μαζί τους. Πέρα από τις δραστηριότητες πήραμε πληροφορίες για το μουσείο το οποίο και επισκεφθήκαμε. Περάσαμε επίσης 2 βραδιές χορού και τραγουδιού. Αυτές τις 8 μέρες ζήσαμε όλοι μαζί αξέχαστες στιγμές. Τέλος θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε διότι χάρη εσάς ζήσαμε αυτές τις αξέχαστες στιγμές. Πέρα από τις δυσκολίες δεν το βάλατε κάτω και πετύχατε τον στόχο σας ο οποίος ήταν να μας κάνετε χαρούμενους και να εμπεδώσουμε την έκφραση " ένας για όλους και όλοι για έναν" . Ο Πατέρας Ιωάννης έγραψε την δικιά του ιστορία μαζί με τα παιδιά που θα μείνει αξέχαστη....

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!

 

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian