Αθήνα: Ενορία Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστή

 

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, τελευταία ημέρα του μήνα, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία Μητέρα μας, ο Εφημέριος του Αγίου Λουκά π. Αντρέας Βουτσίνος κάλεσε το ποίμνιο της Ενορίας του σε μία Σύναξη Προσευχής , στο σπήλαιο της Παναγίας που υπάρχει δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, για να τιμήσουμε όλοι μαζί την Αειπάρθενο Μαρία.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα και σε αυτήν συμμετείχαν οι περισσότεροι από τους παρόντες πιστούς είτε στις προσευχές, είτε στα αναγνώσματα, είτε στις δεήσεις, είτε στη χορωδία.

Άρχισε με την απαγγελία του Ροδαρίου, ακολούθησαν οι λιτανείες για την Παναγία και συνεχίσθηκε με τη Θεία Λειτουργία.

Ο π. Αντρέας στο σύντομο κήρυγμά του προσπάθησε να μεταδώσει σε όλους τους παρόντες ευλαβείς πιστούς, την μεγάλη σημασία της ζωής της Παναγίας δίπλα στον Ιησού Χριστό, και ζήτησε από όλους την καθημερινή προσευχή προς Εκείνη.

Την εποχή αυτή πραγματοποιείται και ένα μεγάλο έργο στην Ενορία με την ανακαίνιση του παλαιού πρεσβυτερίου και του περιβάλλοντα χώρου. Η ανακαίνιση αυτή περιλαμβάνει γενική επισκευή της κεραμοσκεπής, καινούρια ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση και νέο ηλεκτροφωτισμό του περιβάλλοντα χώρου.  Οι προσευχές μας ήταν και για την ολοκλήρωση του έργου αυτού, το οποίο έχει σκοπό να στηρίξει τη νεολαία της Ενορίας.

Όλοι φεύγοντας ευχηθήκαμε με τη βοήθειά Της να είμαστε και του χρόνου παρόντες στη Σπηλιά Της!!!

 

Μητέρα Αγνή , Γλυκειά Παρθένα

Αυγής Αστέρι Φωτεινό

Την Ικεσία των παιδιών σου

Μην αρνηθείς να την δεχτείς!!!

 

Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian