Επίσημο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας στην Παλλήνη

 

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, Εορτή της Αγίας Τριάδας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών οργάνωσε, στον υπό ανέγερση ομώνυμο Ιερό Ναό στην Παλλήνη Αττικής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στις 7 το απόγευμα από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο και συλλειτούργησαν μαζί του ο Εφημέριος Αγίου Λουκά Ηρακλείου π. Αντρέας Βουτσίνος, ο Εφημέριος Αγίων Αποστόλων Βούλας π. Κρίστιαν Γκασπάλ, και ο Εφημέριος Αγίας Θηρεσίας Κυψέλης π. Αλέκος Ψάλτης.

Οι στιγμές που ζήσαμε όσοι παρευρεθήκαμε στην τελετή αυτή ήταν πολύ συγκινητικές και χαρήκαμε πολύ που σιγά-σιγά με τη βοήθεια του Υψίστου, προχωρούν οι εργασίες οικοδόμησης του Ιερού Ναού.

   

 

Στο εσωτερικό του, όσοι πολλοί βοήθησαν, με πρωτοβουλία του π. Αντρέα Βουτσίνου, είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν αρκετές καρέκλες και πάγκους, έτσι ώστε όλοι οι παρόντες πιστοί να μπορέσουν να καθήσουν. Οι οργανωτές είχαν φροντίσει ακόμα και για τους ύμνους της ημέρας, φέρνοντας και αρμόνιο, οπότε όλο το εκκλησίασμα αποτέλεσε την χορωδία της σεμνής τελετής.

Αρκετοί Αδελφοί Μαριανοί και Αδελφές του Τιμίου Σταυρού μαζί με λαϊκούς από της Ενορίες της Επαρχίας μας ήλθαν να προσευχηθούν στον Κύριο ώστε γρήγορα να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού και έτσι να δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να βρουν ένα νέο χώρο προσευχής.

Επίσης «σκεφθήκαμε» και προσευχηθήκαμε για την μεγάλη δωρήτρια του Ιερού Ναού, ευχόμενοι ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή της, γιατί χωρίς τη δωρεά της, δεν θα μπορούσε να γίνει το έργο αυτό!!!

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος είπε:

Link: Η ομιλία του Σεβασμιοτάτου

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και μετά την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου, ένα μικρό κέρασμα μας επέτρεψε να ανταλλάξουμε ευχές και να εκφράσουμε την αισιοδοξία μας, ότι η πρόνοια του Κυρίου θα φροντίσει γρήγορα, πολύ γρήγορα να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού.

«Όταν έλθει Εκείνος, το πνεύμα της αλήθειας θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια» (Ιω.16,13)

Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian