Αθήνα: Εορτή της γέννησης του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 η Ενορία του Αγίου Ιωάννη Ψυχικού τίμησε την Εορτή της Γέννησης του Προστάτη της, Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και Προδρόμου.

Η φετινή Εορτή πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, γιατί ο Εφημέριος της Ενορίας π. Albert Paima μετά από 4 χρόνια στην Ενορία και 11 χρόνια στην Ελλάδα αναχωρεί για την Αμερική το νέο σταθμό της Χριστιανικής του Αποστολής.

Στη θέση του αναλαμβάνουν ο π. Αλφόνσος Σπαντάρο ως Εφημέριος και ο Διάκονος π. Javier Perez, ως βοηθός του Εφημερίου. Ο π. Javier πρόκειται να χειροτονηθεί Ιερέας, το επόμενο Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, στις 10 το πρωί στον Καθεδρικό μας Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο.

Στις 7 το απόγευμα τελέσθηκε με κάθε επισημότητα, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο. Μαζί του συλλειτούργησαν: Ο απερχόμενος Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Ιωάννη Ψυχικού π. Albert Paima, ο νέος Εφημέριος της Ενορίας π. Αλφόνσος Σπαντάρο και ο μόνιμος Διάκονος της Αρχιεπισκοπής π. Μιχαήλ Σπαντάρο. Παρούσες αρκετές Αδελφές του Τιμίου Σταυρού και ευλαβείς λαϊκοί τόσο και κυρίως από την Ενορία Ψυχικού όσο και από αρκετές Ενορίες της Επαρχίας μας.

  

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του είπε:

Link: Η ομιλία του Σεβασμιοτάτου

Η Θεία Λειτουργία συνεχίσθηκε και στο τέλος αυτής, πήρε το λόγο ο π. Albert, ο οποίος ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο για την παρουσία του, όπως και όλους όσοι τίμησαν τον Άγιο Ιωάννη, ευχαρίστησε τα μέλη της Χορωδίας και όσους βοήθησαν για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας, την προετοιμασία του Ιερού Ναού και την ετοιμασία του κεράσματος που ακολούθησε, ευχόμενος τέλος ο Άγιος Ιωάννης να στηρίζει όλους μας.

   

Ακολούθησε ο Σεβασμιότατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Albert για όσα πολλά προσέφερε στην Επαρχία μας τα 11 αυτά χρόνια και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα του αποστολή στην Αμερική.

Ακολούθησε η Ευλογία του Σεβασμιοτάτου και μετά στο προαύλιο της Εκκλησίας ένα μικρό κέρασμα μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές με το Σεβασμιότατο, τους Ιερείς, το Διάκονο, τα μέλη της Ενορίας και όλους τους παρόντες ευλαβείς πιστούς, ευχόμενοι να είμαστε όλοι υγιείς και να βρεθούμε ξανά το 2020, να προσευχηθούμε στον Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή και Πρόδρομο του Ερχομού του Κυρίου μας!!!

Άγιε Ιωάννη Πρόδρομε δέου του Κυρίου,

Άφθονον Χάριν εις ημάς να δώσει,

Εις μαρτυρίαν Πίστεως και Αγάπης ανά τον κόσμον.

Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

 

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian