Αθήνα : Ενορία Αγ. Λουκά, Εορτή της Αγίας Δωρεάς

ath_agia_dwrea_2011_26

«Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι ένα από εκείνα τα μυστήρια που, παρ’ όλο που το τελούμε κάθε Κυριακή και κάθε μέρα, παραμένει ανεξάντλητο. Ένα ανεξάντλητο δώρο, γιατί σ’ αυτό είναι ο ίδιος ο Θεός, μία ανεξάντλητη παρουσία, γιατί ο Υιός του Θεού βρίσκεται ανάμεσά μας, και με μια ανεξάντλητη αποστολή, γιατί για τους ανθρώπους είναι τροφή για την αιώνια ζωή. Να λοιπόν, γιατί η Εκκλησία μάς καλεί να συλλογιστούμε, να προσευχηθούμε, να υμνήσουμε και να προσκυνήσουμε τον Ευχαριστιακό Ιησού. Σήμερα, μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο, μας καλεί να τον προσκυνήσουμε ως εξιλαστήριο θύμα που προσφέρθηκε στον Πατέρα για τη σωτηρία όλου του κόσμου. Ναι, η Ευχαριστία είναι κοινωνία, είναι συμπόσιο, είναι η τροφή της αιώνιας ζωής, είναι η πραγματική παρουσία του Αναστημένου Ιησού ανάμεσά μας. Γι’ αυτό οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα και να πιστεύουμε ότι “το σώμα που τεμαχίζεται και το αίμα που χύνεται” είναι εκφράσεις που, στην γλώσσα του Ιησού, σημαίνουν τη θυσία του πάνω στο σταυρό».

Με όλες αυτές τις σκέψεις στην ψυχή όλων μας συγκεντρωθήκαμε, όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 πολλοί πιστοί από αρκετές Ενορίες της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής και τελέσαμε με κάθε επισημότητα την Εορτή της ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, κάτω από τα είδη του Άρτου και του Οίνου.

ath_agia_dwrea_2011_7

ath_agia_dwrea_2011_8

Στις 7 το απόγευμα τελέστηκε Ιερό Συλλείτουργο, εντός του Ναού μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Νικολάου, πλαισιωμένου από τους δύο ιερείς της Ενορίας π. Γιώργο Βαρθαλίτη και π. Νίκο Γαβαθά ,τον π.Πέτρο Αρμακόλλα,τον π. Ιωάννη Πάτση,τον π.Christian Gaspal, τον π. Αθανάσιο Αρμάο και τον Διάκονο της Αρχιεπισκοπής μας π. Δημήτρη Αλτουβά.

Ο Επίσκοπος κατά την ομιλία του στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη Μεγάλη Δωρεά του Κυρίου, που μας έδωσε ως τροφή τον ίδιο του τον Εαυτό με το Αγιότατο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Μετά την Θεία Ευχαριστία ακολούθησε στην Πλατεία του Αγίου Λουκά η λιτάνευση του Αγιοτάτου Μυστηρίου που ήταν τοποθετημένο σε χρυσή Πυξίδα που βάσταζε ο Αρχιεπίσκοπος και πλαισιωνόταν από 60 περίπου παιδιά του Κατηχητικού των Ενοριών Αγίου Φραγκίσκου και Αγίου Λουκά.

Μεταξύ αυτών ήταν και εκείνα που μία εβδομάδα πριν είχαν λάβει την Πρώτη τους Κοινωνία και το Μυστήριο του Χρίσματος.     

ath_agia_dwrea_2011_3

ath_agia_dwrea_2011_28

ath_agia_dwrea_2011_29

ath_agia_dwrea_2011_33

Τα παιδιά σε όλο το μήκος της λιτανείας, έραναν με λουλούδια το Αγιότατο Μυστήριο.

Στην πλατεία και σε κατάλληλη εξέδρα που είχαν κατασκευάσει, προετοιμάσει και στολίσει μέλη της ποιμαντικής επιτροπής της Ενορίας και του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Ηρακλείου Αττικής, με ευλάβεια και περισυλλογή, κλήρος και λαός προσκυνήσαμε το Χριστό Εκεί Παρόντα ανάμεσά μας, μελετήσαμε το Μεγάλο αυτό Μυστήριο, ψάλαμε τους αίνους του, ύμνους που εκτέλεσε με επιτυχία η χορωδία μας με συμμετοχή και ατόμων από άλλες χορωδίες, και προσευχηθήκαμε για την Εκκλησία του, για ιερατικές και μοναχικές κλήσεις, που είναι δώρο δικό του, και για τον κόσμο ολόκληρο. 

ath_agia_dwrea_2011_32

ath_agia_dwrea_2011_35

ath_agia_dwrea_2011_39

ath_agia_dwrea_2011_36

ath_agia_dwrea_2011_42

ath_agia_dwrea_2011_40

ath_agia_dwrea_2011_51

Τέλος ο Ευχαριστιακός Ιησούς, που κρατούσε ο Σεβασμιότατος, ευλόγησε όλους εμάς και έτσι τελείωσε αυτή η ημέρα, όχι απλά ωραία αλλά, όπως ελπίζουμε, πνευματικά ωφέλιμη και εποικοδομητική για όλους μας.

Στους ιερείς που παραβρέθηκαν και στις ενορίες του Αγίου Φραγκίσκου, του Αγίου Παύλου και των Αγίων Αποστόλων, που συνεργάστηκαν στενά μαζί μας για την καλύτερη οργάνωση και πραγματοποίηση της τελετής, αλλά και στους πολλούς πιστούς από άλλες Ενορίες, μαζί με μοναχούς και μοναχές, οφείλεται η επιτυχία της όλης εορτής.

Παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Βλασόπουλος (ο οποίος είναι πάντα κοντά μας) , με αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης μαζί του ήταν και αντιπροσωπεία της Δημοτικής αρχής της πόλης Muhlorf της Βαυαρίας με τον Δήμαρχο κ. Gunther Knoblauch, η οποία έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο του Ηρακλείου Αττικής.

Προς τιμήν του Γερμανού Δημάρχου ο π.Αθανάσιος Αρμάος διάβασε το Ιερό Ευαγγέλιο και στην Γερμανική γλώσσα.


Ακολούθησε μικρή δεξίωση με κέρασμα γλυκού και αναψυκτικού στο προαύλιο της Εκκλησίας μας.

Ευχή ΟΛΩΝ μας είναι με την βοήθειά Του

Να είμαστε και του χρόνου ΟΛΟΙ καλά ,

Να είμαστε ακόμα περισσότεροι,

Με ακόμα μεγαλύτερη-καλύτερη συνεργασία και

Ακόμα περισσότερες Ενορίες κοντά μας!!!  

 

  

                                                                Λεονάρδος Ι. Βαμβακάρης

                                                                   Ποιμαντική Επιτροπή

                                                        Ενορίας Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian