Αθήνα: Υποδοχή στον κλήρο του ιεροσπουδαστή μας Δημήτρη

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 ο αγαπητός σε όλους Ιεροσπουδαστής μας, Δημήτρης Παλαιολόγος έγινε δεκτός στην τάξη του Κλήρου της Αρχιεπισκοπής μας.

Ο Δημήτρης σπουδάζει σε Ιεροσπουδαστήριο της Ιταλίας και με την βοήθεια του Θεού, πρόκειται σε ένα έτος να χειροτονηθεί Διάκονος και σε 2 έτη Ιερέας. Η ακολουθία της υποδοχής έγινε στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στον Πειραιά, κατά την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας της Κυριακής, από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π.Σεβαστιανό Ροσσολάτο. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Εφημέριος της Ενορίας π. Ιωάννης Πάτσης, ο π. Σωτήρης Μαυροφίδης  και ο π. Αιμίλιο. Μαζί με το Δημήτρη βοήθησαν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας ως λειτουργοϋπηρέτες, ο έτερος Ιεροσπουδαστής μας Μάριος και ένας ακόμα Ιεροσπουδαστής συμμαθητής του Δημήτρη ο Fabio.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του είπε: Link: Η ομιλία του Σεβασμιοτάτου

Μετά την ομιλία, εκλήθη από τον π. Ιωάννη ο Δημήτρης, ενώπιον του Σεβασμιοτάτου, ο οποίος του ζήτησε να ομολογήσει ενώπιον της Εκκλησίας την απόφασή του να ακολουθήσει εκείνα τα βήματα που θα τον οδηγήσουν  στην χειροτονία του σε Διάκονο και μετά σε Ιερέα.

Μετά την ομολογία του Δημήτρη, ο Σεβασμιότατος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας του Χριστού, εξέφρασε τη χαρά της για την απόφασή του αυτή και τον δέχθηκε στους κόλπους της.

Ο Σεβασμιότατος ολοκλήρωσε την τελετή με την ευχή:

Ο Θεός ας αποτελειώσει ότι άρχισε ο ίδιος μέσα σου!!!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και μετά την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου ο Δημήτρης δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές όλου του Εκκλησιάσματος, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει, με τη βοήθειά Του την πορεία που έχει επιλέξει για τη ζωή του.

Είθε ο Κύριος να βοηθήσει να βρεθούν και άλλοι νέοι εργάτες για τον αμπελώνα Του!!!

                                   

Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian