Η Αδελφή Αγνή των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως συμπλήρωσε 50 χρόνια μοναχικής ζωής

ath_adagni_04

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 η Αδελφή Αγνή Ξενοπούλου (SrAgnes) των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως συμπλήρωσε 50 χρόνια μοναχικής ζωής.

Οι Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ εόρτασαν την επέτειο αυτή με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στον Πειραιά με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου των Καθολικών της Αθήνας Νικολάου Φώσκολου συμπαραστατουμένου απο τον π.Ιωάννη Πάτση εφημέριο της ομώνυμης Ενορίας.

Ο Ιερός Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος από τις Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ με την Έπαρχό τους Αδελφή Αλμπέρτα Στεφάνου, Αδελφές και Αδελφούς άλλων Μοναχικών Ταγμάτων ,Εκπαιδευτικούς και συνεργάτες γενικά από τις Σχολές Αγίου Ιωσήφ και Jeanne DArc όπου υπηρέτησε και υπηρετεί η Αδελφή Αγνή και τέλος πιστούς τόσο από την Ενορία του Αγίου Παύλου όσο και από πολλές Ενορίες της Αθήνας.

ath_adagni_02

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του τόνισε τη χαρά που πρέπει να έχουμε όλοι για την επέτειο αυτή ,την ανάγκη που υπάρχει σήμερα για νέες Ιερατικές και Μοναχικές κλήσεις και μας προέτρεψε να προσευχόμαστε κάθε μέρα και όχι μία-δύο φορές το χρόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που αφορούν τις κλήσεις, ώστε με τη βοήθεια του Υψίστου να ξεπεράσουμε τις ανάγκες αυτές.

Μετά τη Θεία Λειτουργία η κ.Ρένα Δαλεζίου εκ μέρους της Ενορίας του Αγίου Παύλου και ο Άγγελος Χαλαβαζής εκ μέρους του Κατηχητικού ευχαρίστησαν την Αδελφή Αγνή για την πολυετή προσφορά της. Τέλος η Αδελφή Αγνή μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα μας περιέγραψε πώς στα παιδικά της χρόνια ένοιωσε «την κλήση του Θεού» και πώς την κλήση αυτή κατάφερε μέσω των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ να την μετουσιώσει σε αυτή την 50ετή προσφορά της. Μετά ακολούθησαν οι ευχές όλων των παρευρισκομένων προς την Αδελφή Αγνή μαζί με ένα μικρό κέρασμα.

ath_adagni_01

Η Αδελφή Αγνή γεννήθηκε στο χωριό Αγάπη της Τήνου όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια.Κατόπιν ήλθε στον Πειραιά όπου στην Σχολή Jeanne DArc παρακολούθησε και τελείωσε το Δημοτικό. Ακολούθησε το Γυμνάσιο στην Σχολή Άγιος Ιωσήφ του Βόλου ολοκληρώνοντας έτσι μέσω των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ «τον στόχο της να έλθει κοντά στον Κύριο». Ακολούθησε η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γαλλική Φιλολογία) και μετά την απόκτηση του πτυχίου της συνέχισε τις σπουδές της στην Γαλλία «έχοντας πάρει πλέον το δρόμο της». Στις 5 Σεπτεμβρίου 1961 έδωσε στη Γαλλία τους πρώτους όρκους της ως Αδελφή. Κατόπιν τοποθετήθηκε στο Βόλο και στις 5 Σεπτεμβρίου 1966 στην Μασσαλία της Γαλλίας έδωσε τους παντοτεινούς της όρκους ως Αδελφή του Αγίου Ιωσήφ. Η συνέχεια της μοναχικής της ζωής ήταν στο Βόλο,στην Αθήνα (Χαριλάου Τρικούπη),στον Πειραιά (Jeanne DArc), στην Πεύκη (Άγιος Ιωσήφ) και ξανά στον Πειραιά μέχρι σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια πρόσφερε στο κατηχητικό έργο των Ενοριών Αμιάντου Συλλήψεως Βόλου, Αγίου Παύλου Πειραιά, Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλλιθέας.

Ως ένας από τους πολλούς εφήβους που είχα την τύχη να κατηχηθώ από εκείνη στο Βόλο αλλά και να συνεργασθώ μαζί της αργότερα για 26 χρόνια στις Σχολές Αγίου Ιωσήφ και Jeanne DArc μέχρι και σήμερα, θέλω να ευχηθώ σε εκείνη να έχει πάντα την Υγεία της ώστε το Θεάρεστο έργο της να συνεχισθεί όσο γίνεται για περισσότερα χρόνια ακόμα και ο Ύψιστος να βοηθήσει να βρεθούν πολλές νέες σήμερα στον «δρόμο της Αδελφής Αγνής».

Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian