Αθήνα : Εορτή Αγίου Φραγκίσκου

ath_agiosfragis_02

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και εφέτος στην ομώνυμη ενορία, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης.

Ο Άγιος Φραγκίσκος είναι ιδρυτής των τριών Φραγκισκανικών Ταγμάτων: α) Των πατέρων και αδελφών Φραγκισκανών (ελασσόνων, καπουκίνων, coventuale), β) Των Κλαρισών - Φραγκισκανίδων και γ) Των Φραγκισκανών Λαϊκών Αδελφών), αλλά είναι και προστάτης της ενοριακής μας κοινότητας.

Την ημέρα της εορτής, στις 7 το απόγευμα, τελέστηκε με ιερή λαμπρότητα επίσημο Αρχιερατικό συλλείτουργο προς τιμήν του προστάτη μας Αγίου Φραγκίσκου, με προεξάρχοντα τον σεβ. Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο Φώσκολο, στην διάρκεια της οποίας, με ιερό σεβασμό, οι μοναχοί έκαναν ανανέωση των μοναχικών τους όρκων ενώπιον του πρωθηγουμένου τους στην Ελλάδα, π. Γαβριήλ Ριγκέτο.

Την ιερή Ακολουθία συνόδευσαν με την συμμετοχή τους οι: π. Ιωάννης Πάτσης, εφημέριος Αγ. Παύλου Πειραιά, ο π. Γεώργιος Βαρθαλίτης, εφημέριος Αγ. Λουκά Ηρακλείου, π. Ιωάννης Βουτσίνος, εφημέριος Αγ. Γεωργίου Αιγάλεω, π. Κρίστιαν Γκασπάλ, εφημέριος Αγ. Αποστόλων Βούλας, ο π. Τζώρτζης Αλτουβάς, υπεφημέριος του Αγ. Διονυσίου, ο π. Αθανάσιος Αρμάος από τον κλήρο των ελληνορρύθμων, οι πατέρες της κοινότητας των Καπουκίνων της Αθήνας, ο π. Γαβριήλ Ριγκέτο, ηγούμενος, ο π. Πέτρος Αρμακόλας, εφημέριος της ενορίας, π. Τζέσμοντ Μιχάλεφ, π. Λουκάς Ρομάνι, ο αδ. Πάβελ, ο δόκιμος Γιώργος Σαλαχάου, που από της ιδρύσεώς της το 1974 εξυπηρετείτε από τους πατέρες της κοινότητάς μας, καθώς επίσης οι μόνιμοι διάκονοι της εκκλησιαστικής μας επαρχίας π. Δημήτριος Αλτουβάς και π. Μιχαήλ Σπαντάρο.

ath_agiosfragis_01

Παρούσες ήταν επίσης μοναχές από τα Τάγματα των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, των Αδελφών της Παμμακαρίστου, των Αδελφών του Τιμίου Σταυρού, των Αδελφών Της Αγάπης (μητέρας Τερέζας της Καλκούτας),των Αδελφών Ουρσουλινών, των Αδελφών του Ενσαρκωμένου Λόγου και πλήθος πιστών.

Παρών ήταν επίσης ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων με τον Αντιδήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου ο οποίος δηλώνει παρών σε κάθε περίσταση, και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αγ. Αναργύρων. Ηχηρή παρουσία έδωσε και η Φιλαρμονική του Δήμου Αγ. Αναργύρων, η οποία παιάνιζε ύμνους κατά την διάρκεια της περιφοράς του ομοιώματος του Αγίου στους γύρω από την Εκκλησία δρόμους.

Από το γραφείο της Ενορίας

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian