Καθολική Ενορία Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστή Ηράκλειο Αττικής

agloukas_2

Όπως κάθε χρόνο, την Tρίτη 18 Οκτωβρίου εορτάσαμε με μεγαλοπρέπεια τον προστάτη της Ενορίας μας Άγιο Λουκά τον Ευαγγελιστή.

Στις 6.30 το απόγευμα τελέσαμε με Ιερή Λαμπρότητα επίσημο Αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών Νικόλαο Φώσκολο συμπαραστατουμένου από τον Διάκονο της τοπικής μας Εκκλησίας π. Δημήτριο Αλτουβά και με συλλειτουργούς τον Εφημέριο της Ενορίας μας π. Γεώργιο Βαρθαλίτη, τον υπεφημέριο π. Νικόλαο Γαβαθά, τον εφημέριο Αγίου Παύλου Πειραιά π. Ιωάννη Πάτση, τον υπεφημέριο του Αγίου Διονυσίου π. Τζώρτζη Αλτουβά και τον εφημέριο Αγίων Αποστόλων Βούλας π.Christian Gaspal. Παρούσες πολλές Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως και των Αδελφών του Ελέους. Παρών και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Βλασόπουλος.

agloukas_7

agloukas_6

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του αρχικά αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Αποστόλου Παύλου, δασκάλου του Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος έζησε μαζί του στα ταξίδια και τις κακουχίες στα πρώτα βήματα της Αποστολικής Εκκλησίας, επίκεντρο της αποστολής της οποίας ήταν, είναι και θα είναι ο ίδιος ο Ιησούς.

Στη συνέχεια μας παρότρυνε, ορμώμενος από τη σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση, να προσπαθούμε, μέσω της πίστης μας και της μεσιτείας του Αγίου Λουκά, να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας.

agloukas_4

agloukas_5

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, με μικρή λιτανεία, μεταβήκαμε στην Πλατεία του Αγίου Λουκά συνοδεύοντας την εικόνα και τα λείψανα του Αγίου, όπου σε κατάλληλη εξέδρα, την οποία είχαν στολίσει και προετοιμάσει θαυμάσια η Ποιμαντική Επιτροπή και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών, αναπέμψαμε δέηση, ζητώντας την προστασία Του για την Ενορία μας, για τις οικογένειές μας, για την πόλη μας, της οποίας παραμένει πάντοτε προστάτης, αλλά και για όλους τους ευλαβείς πιστούς από πολλές Ενορίες της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας που είναι πάντα κοντά μας.

Στο τέλος της τελετής μοιράστηκαν, όπως πάντα, οι άρτοι που είχε ευλογήσει ο Σεβασμιότατος, και στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε στο προαύλιο του Ιερού Ναού ευχηθήκαμε Υγεία σε όλους μας και του χρόνου να είμαστε καλά να τιμήσουμε ξανά τον προστάτη μας.

Από την Ποιμαντική Επιτροπή

Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής

Λεονάρδος Ι. Βαμβακάρης

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian