Εορτή της Μεταστροφής του Αποστόλου Παύλου στον Πειραιά

AgiosPavlos

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΕΝΟΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όπως κάθε Κυριακή, τα βήματά μου με οδηγούν στην Εκκλησία του Αγίου Παύλου στον Πειραιά. Βλέπω τις σημαίες και αμέσως θυμάμαι ότι σήμερα εορτάζει η Εκκλησία μας, τιμώντας τη μνήμη της Μεταστροφής του Αποστόλου Παύλου και συγχρόνως αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλο τον κόσμο για την ένωση των χριστιανών.

Η εκκλησία λάμπει, το ιερό είναι στολισμένο με επιμέλεια. Η μελωδία του οργάνου του ναού προαναγγέλλει την αρχή της Θείας Λειτουργίας με την είσοδο στην Εκκλησία του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου μας π. Νικολάου. Συνοδεύεται από τον εφημέριο του Ναού π. Ιωάννη, τους ιερείς π. Σωτήρη και π. Αουρέλιο.

AgiosPavlos_6

Προηγούνται οι λειτουργοϋπηρέτες με το θυμίαμα. Το όργανο σταματά και τότε αισθάνομαι μια παράξενη ομορφιά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι και τα παιδιά συμμετέχουν με τις παιδικές φωνές και τον αυθορμητισμό τους στην γιορτή αναγγέλλοντας ότι «ΣΗΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ». Ο κ. Γιώργος Βενιέρης διευθύνει και συνοδεύει με άλλο όργανο τα παιδιά του κατηχητικού που κάθονται στους πρώτους πάγκους της εκκλησίας. Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μας καθηλώνει.

AgiosPavlos_2

Ο Αρχιεπίσκοπός μας στο φωτισμένο κήρυγμά του μας εξηγεί το νόημα της γιορτής και την αποστολή του Αποστόλου Παύλου στην διάδοση του Ευαγγελίου. Επίσης αναφέρεται στις επιστολές του Αποστόλου προς τις εκκλησίες που ίδρυε ζητώντας τους την αγάπη, την ομόνοια, και την ένωση με το σώμα του Χριστού. Η χορωδία του ναού πλαισιώνει τη Θεία Λειτουργία με κατάλληλους ύμνους, οι οποίοι μας βοηθούν να προσευχηθούμε καλύτερα, υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Νίκου Βενιέρη. Στο τέλος η ενορία και το Δ.Σ. του Συνδέσμου που και αυτό γιορτάζει τον προστάτη του, είχαν ετοιμάσει μικρό κέρασμα για όλους τους πιστούς.

AgiosPavlos_5

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Κουβάτσος Παναγιώτης, ο πρώην βουλευτής και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πειραιάς Πόλη - Θρύλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαστρονικόλας Ιωάννης, η δημοτική σύμβουλος κ. Ρούσσου Ζωή, εκ μέρους του πρώην δημάρχου ο κ. Χαλαβαζής Φραγκίσκος και ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας η Φωνή των Πειραιωτών κ. Κανατσέλης Γιάννης και πολλοί φίλοι. Επίσης ο Διευθυντής του σχολείου Jeanne d’ Arc κ. Πρίντεζης Νίκος, ο αναπληρωτής γυμνασιάρχης του Saint Paul κ. Βουτσίνος Αντώνης, οι Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ, καθώς και οι Αδελφοί Μαριανοί. Στην αίθουσα της ενορίας δεξιωθήκαμε τον Αρχιεπίσκοπο μας π. Νικόλαο και τους καλεσμένους μας προσφέροντας και το παραδοσιακό κυριακάτικο καφεδάκι.

Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian