Η Πρώτη Κοινωνία των παιδιών στη Νάξο

naxos_ypapanti_01

Το Σάββατο απόγευμα τελέστηκε στον Μητροπολιτικό μας Ναό στη Νάξο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο στην οποία συλλειτούργησε και ο εφημέριος του Ναού π. Μανώλης Ρεμούνδος.

Κατά τη Θεία Λειτουργία έλαβαν για πρώτη φορά τη θεία Κοινωνία εννέα παιδιά της ενορίας της Μητροπόλεώς μας.

Πολύς κόσμος με επικεφαλής τους γονείς των παιδιών συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. Ήταν όλα καλά προετοιμασμένα και τόσο ο εφημέριος όσο και η μοναδική κατηχήτρια της ενορίας κυρία Φανή Δάσκου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τόσο για την κατηχητική προετοιμασία των παιδιών στη διάρκεια της κατηχητικής χρονιάς, όσο και για την ενεργό συμμετοχή όλων των παιδιών στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Τα ίδια τα παιδιά, καλά προετοιμασμένα, διάβασαν τα δύο βιβλικά αναγνώσματα με τρόπο που ικανοποίησε όλους. Η ευκρίνεια που εξασφάλιζαν στην ανάγνωση έδειχνε ότι είχε προηγηθεί μία καλή προετοιμασία. Η προσφορά των δώρων, η ευχαριστία στο τέλος ήταν μερικά από τα πολλά δείγματα της σωστής προετοιμασίας όλων των παιδιών.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, μίλησε για το ευτυχές γεγονός που ζει η Εκκλησία μας στη Νάξο τον τελευταίο αυτό καιρό.

Η εκατονταήμερη παρουσία των Μοναχών της Μητέρας Τερέζας και οι κατηχήσεις που εξασφάλισαν τόσο στο νησί της Νάξου, όσο και στο νησί της Πάρου έδωσαν μία νέα αισιοδοξία σε όλους ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα εποχή για την Εκκλησία στα δύο αυτά νησιά. Τώρα αναζητάμε νέες δυνάμεις για να διατηρήσουν τη δυναμικότητα που έχει παρουσιαστεί και να συνεχίσουν το έργο των αδελφών που έχει πραγματοποιηθεί.

Τα Μυστήρια της μύησης που δόθηκαν στους ενηλίκους πριν από το Πάσχα και η πρώτη μετάληψη στα Άχραντα Μυστήρια των εννέα αυτών παιδιών, δίνουν μια νέα προοπτική στην ποιμαντική που πρέπει να εξασφαλιστεί στα δύο αυτά νησιά ώστε να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια.

Ο Σεβασμιότατος βοήθησε τα παιδιά με λόγια απλά να αντιληφθούν τη σημασία που έχει αυτή η αγία Κοινωνία και τους ζήτησε να μην ξεχνούν πόσο ο Χριστός τα αγαπά και με ποιο τρόπο τους ζητά να ανταποκριθούν σ’ αυτή την αγάπη Του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τα παιδιά με το δικό τους παιδικό τρόπο ευχαρίστησαν το Θεό για τη μεγάλη δωρεά Του, τους γονείς τους, τον εφημέριο, την κατηχήτριά τους και τον Επίσκοπο αλλά και όλους τους παρόντες που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και στη χαρά τους. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δόθηκαν στα παιδιά το Αναμνηστικό της ημέρας και άλλα χρήσιμα δώρα.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian