Εικοσιέξι χρόνια μαζί μας

ΕΙΚΟΣΙΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ  ΜΑΣ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΕ ΔΥΟ «ΨΑΡΟΚΑΪΚΑ»

 

Ο Αρχιεπίσκοπός μας γιόρτασε την 26η επέτειο της αρχιερατικής του χειροτονίας με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Μοναστηριακό ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Τήνου  αργά το απόγευμα της 4ης Ιουλίου 2019.

Μαζί του συλλειτούργησαν οι ιερείς της Εκκλησιαστικής που εργάζονται στην Τήνο και συμμετείχαν αρκετά μέλη της τοπικής Εκκλησίας.

Όταν τελείωσε την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος μας, ενώπιον της Εκκλησίας ανανέωσε τις υποσχέσεις της Αρχιερατικής του χειροτονίας λέγοντας:

Ενώπιον της παρούσας Εκκλησίας και σας αδελφοί μου στην ιεροσύνη, ανανεώνω τις υποσχέσεις που έδωσα στο Θεό ενώπιον σας κατά την αρχιερατική μου χειροτονία και υπόσχομαι να συνεχίσω να κηρύττω το ευαγγέλιο, να τηρώ αναλλοίωτη και ακέραιη την πίστη της Εκκλησίας, να διατηρώ την ενότητα της και με τη χάρη του Θεού να σας υπηρετώ για όσο χρόνο Εκείνος θα θελήσει. Αμήν

Μετά την ανανέωση των υποσχέσεων του Αρχιεπισκόπου παιδιά του κατηχητικού τού πρόσφεραν ανθοδέσμες με ποικιλία λουλουδιών. 

Μετά την ολοκλήρωση της όλης ιεροτελεστίας ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής μας, π. Φραγκίσκος Βιδάλης, απηύθυνε στον Αρχιεπίσκοπο ευχαριστίες για την ποιμαντική προσφορά του Αρχιεπισκόπου στα οκτώ νησιά που ποιμαίνει και θερμές ευχές για υγεία και μακροημέρευση με τη χάρη του Θεού προς όφελος της τοπικής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η αδελφή Θηρεσία η οποία ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο εκ μέρους των Ουρσουλινών μοναχών του χθες και του σήμερα για την συχνή παρουσία του στην μοναχική τους κοινότητα και την τοπική μας Εκκλησία και πρόσφερε συμβολικά ένα θαυμάσιο ξύλινο σταυρό, ένα μικρότερο στους παρόντες ιερείς και ακόμη πιο μικρό σε όλους τους παρόντες μια συμβολική πράξη ότι όλοι μαζί πρέπει να σηκώνουμε τους σταυρούς μας.

Πριν την τελική ευλογία και την απόλυση ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε ο σταυρός που προσφέρθηκε σε όλους τους παρόντες  διαφόρων διαστάσεων όπως είναι ο σταυρός του κάθε ενός και της κάθε μιας να  βοηθήσει ο Κύριος να τον μετατρέψουμε σε ανάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πιο μεγάλος σταυρός για εκείνον θα είναι η στιγμή που θα πρέπει να σας αποχαιρετήσω.

Ακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Αντώνιος» με ποικιλία να αναψυκτικών και γλυκυσμάτων που πρόσφεραν οικογένειες και καταστήματα όπως το ζαχαροπλαστείο Μεσκλιές και Χάλαρη.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian