ΙΣΚΙΕ: Ανακοινωθέν των εργασιών της εαρινής τακτικής Συνόδου της Ιεραρχίας [Μάιος 2019]

Ακολουθεί το Ανακοινωθέν της Γραμματείας της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος για την ολοκλήρωση των εργασιών της τακτικής Εαρινής Συνόδου.

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2019, άρχισαν στην Τήνο οι εργασίες της Συνάντησης της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος με τους Καθολικούς  Εφημερίους Ελλάδος. Ήταν παρόντες 7 Αρχιερείς και 32 εφημέριοι.

Οι Ιεράρχες και οι εφημέριοι μελέτησαν τα κείμενα της Συνόδου  των 350 Επισκόπων από όλο τον κόσμο που συνάχθηκαν στη Ρώμη τον περασμένο Οκτώβριο και μελέτησαν προτάσεις για μία σύγχρονη ποιμαντική για τη νεολαία.    

Η όλη μελέτη του θέματος έγινε με τη βοήθεια του ειδικού σε θέματα ποιμαντικής νεολαίας, Σαλεσιανού Ιερέα  don Fabio Attard, ο οποίος εργάζεται στο Ρωμαϊκό Οργανισμό «για τους λαϊκούς, την Οικογένεια και τη Ζωή» και είναι γενικός υπεύθυνος για την ποιμαντική της νεολαίας των Σαλεσιανών.

Ο don Fabio παρουσίασε στην ολομέλεια τέσσερις εισηγήσεις, με τις οποίες παρουσίασε: το προπαρασκευαστικό κείμενο της Συνόδου των Επισκόπων της Ρώμης, το τελικό κείμενο της Συνόδου και τη Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεση του Πάπα Φραγκίσκου που έχει τίτλο “Christus Vivit” (Ο Χριστός Ζει)».

Μετά από κάθε εισήγηση ακολουθούσαν απαντήσεις σε ερωτήσεις, διευκρινίσεις και εργασία σε ομάδες με βάση ειδικό ερωτηματολόγιο.

Την  Πέμπτη  αργά το βράδυ οι Ιεράρχες και οι εφημέριοι είχαν την ευκαιρία να έχουν μία φιλική συνάντηση με μία αντιπροσωπεία νέων από την Τήνο, τη Σύρο και την Αθήνα.

Το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου επισκέφθηκε την ολομέλεια της Συνάντησης Ιεραρχίας – Εφημερίων ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα, Σεβασμιότατος π. Savio Hon Tai Fai. Είχε προηγηθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου στην οποία προΐστατο ο ίδιος και συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς, οι εφημέριοι και ο εισηγητής των εργασιών αυτής της Συνάντησης don  Fabio Attard.

Οι Εργασίες της Συνάντησης Ιεραρχίας – Εφημερίων ολοκληρώθηκαν  το μεσημέρι της Παρασκευής .

Στο τέλος των εργασιών ο τοπικός Ιεράρχης ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή που ετοίμασε την  Συνάντηση, η οποία κατά κοινή ομολογία ήταν πολύ καλά οργανωμένη και διεξήχθη με επιτυχία μέσα σε ένα αδελφικό κλίμα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας άρχισαν οι εργασίες της τακτικής εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

Οι Ιεράρχες την πρώτη ημέρα ασχολήθηκαν με την αξιολόγηση των εργασιών της Συνάντησης Ιεραρχίας – Εφημερίων  και προγραμμάτισαν τα επόμενα  βήματα, ως συνέχεια αυτής της τόσο ενημερωτικής και επιμορφωτικής  εργασίας.

Την Ιερά Σύνοδο επισκέφθηκε ο Αποστολικός Νούντσιος, ο οποίος συνεργάστηκε με τους Ιεράρχες σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Οι Ιεράρχες παρουσίασαν στον Αποστολικό Νούντσιο προτάσεις που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι Ιεράρχες ταξίδεψαν στη Σύρο  με σκοπό να πραγματοποιήσουν μία αδελφική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής για τη Θεία Λατρεία, Σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, με τον οποίο και  εξέτασαν  θέματα που αφορούν στη Θεία Λατρεία.

Οι Σεβασμιότατοι Ιεράρχες επέστρεψαν την Κυριακή το απόγευμα στην Τήνο, όπου στις 7.30 στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας τέλεσαν Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο. Μετά τη Θεία Λειτουργία επισκέφθηκαν την μοναχική κοινότητα των μοναχών «Δούλων του Κυρίου και της Θεοτόκου». 

Οι εργασίες της τακτικής Εαρινής Συνόδου συνεχίστηκαν κανονικά τη Δευτέρα 27 και ολοκληρώθηκαν την Τρίτη βράδυ 28 Μαΐου.

Οι Ιεράρχες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία έκτακτη Σύνοδο την Τετάρτη 9  Οκτωβρίου 2019 και την τακτική φθινοπωρινή Σύνοδο από τις 11-18 Νοεμβρίου. Η έκτακτη Σύνοδος   και η τακτική φθινοπωρινή θα  γίνουν  στην Αθήνα.

Κατά την τακτική φθινοπωρινή Σύνοδο της Ιεραρχίας, προβλέπεται να επισκεφθεί  τη Σύνοδο Αξιωματούχος της Ρωμαϊκής Κούριας, ο οποίος θα συνεργαστεί με τους Ιεράρχες σε θέματα που αφορούν την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα.

 

                                                       Τήνος 28/05/2019

 

Από τη Γραμματεία της Ιεράς Συνόδου της ΚΙΕ

Ι.Συνοδος Καθολικης Ιεραρχιας Ελλαδος

Επιστολές

Επιστολή της Γραμματείας της Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. …

  Επιστολή της Γραμματείας της Ι. Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος προς το πρακτορείο Θρησκευτικών ειδήσεων Δόγμα, σχετικά με τον ημερολογιακό συνεορτασμό του Πάσχα.

31-03-2020

Read more

Γραφείο Τύπου ΙΣΚΙΕ

Σήμερα 27 Μαρτίου στις 7μμ. ώρα Ελλάδος…

Ο Σταυρωμένος που σταμάτησε την πανούκλα το έτος 1522 είναι στο Βατικανό Σήμερα 27 Μαρτίου στις  7μμ. ώρα Ελλάδος, ο Πάπας θα καθοδηγήσει την παγκόσμια προσευχή στην πλατεία του Αγ. Πέτρου.

27-03-2020

Read more

Γραφείο Τύπου ΙΣΚΙΕ

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί όλους μας σε κ…

  Ολοκληρώνοντας την προσευχή «Άγγελος του Κυρίου», χθες Κυριακή 22/3, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε όλους τους Ηγέτες των Εκκλησιών, των χριστιανικών Κοινοτήτων και τους χριστιανούς των διαφόρων Ομολογιών, να ενώσουν τη...

23-03-2020

Read more

Γραφείο Τύπου ΙΣΚΙΕ

Δεν υπάρχει καμία απόφαση ή καν σκέψη απ…

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δυστυχώς και πάλι μερικά ΜΜΕ της Χώρας μας παρερμηνεύουν σκέψεις, οδηγίες ή και αποφάσεις της Αγίας Έδρας, σχετικά με την τακτική που οφείλει να ακολουθήσει η...

21-03-2020

Read more

Επιστολές

Επιστολή στην Εκκλησία. Μέτρα προφύλαξης…

 ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  Αρ.Πρωτ. 5273/20  Προς τους ιερείς, διακόνους, μοναχούς και μοναχές και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα

11-03-2020

Read more

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Εγκύκλιος Επιστολή της Ιεραρχίας μας για…

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ   Αρ. πρωτ. 5267/2020    Προς τους ιερείς, διακόνους, μοναχούς και μοναχές και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα   Εγκύκλιος Επιστολή

10-03-2020

Read more

Ανακοινωθέντα

Ανακοινωθέν για την ολοκλήρωση των εργασ…

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

21-12-2019

Read more

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Η πρώτη ημέρα της Συνόδου της Ιεραρχίας

Χθες το πρωί, ημέρα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, μετά το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον μοναστηριακό και ενοριακό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου των Πατέρων Καπουκίνων, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής άρχισαν οι εργασίες...

18-12-2019

Read more

Ανακοινωθέντα

Τακτική Φθινοπωρινή Σύνοδος της Ιεραρχία…

Από τη Τρίτη το πρωί έως και την Παρασκευή βράδυ, 17- Δεκεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθούν στην  Αθήνα στην Ιερά Μονή των Σεβαστών Καπουκίνων Πατέρων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, οι εργασίες...

16-12-2019

Read more

Επιστολές

ΙΣΚΙΕ: Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της…

  Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος έστειλε στην Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της Αλβανίας την παρακάτω επιστολή:   ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ   Αθήνα, 29/11/2019   Προς τον Σεβασμιότατο π. George Anthony Αρχιεπίσκοπο των...

02-12-2019

Read more

Ανακοινωθέντα

Έρανος Αγάπης για τους σεισμοπαθείς της …

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ   Αρ. Πρωτ.                                                                 Αθήνα 28/11/2019     ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ  ΤHΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ   Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας  της Ελλάδος, συμμετέχει στο πένθος, τη θλίψη και τον πόνο των αδελφών Αλβανών...

28-11-2019

Read more

Ανακοινωθέντα

Ανακοινωθέν για την ολοκλήρωση των εργασ…

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

15-11-2019

Read more

Ανακοινωθέντα

Ανακοινωθέν της Γραμματείας Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. γ…

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ   Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Έκτακτη Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος. Οι εργασίες έγιναν στην έδρα της Εξαρχίας των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών, στον...

10-10-2019

Read more

Συνοδικές Επιτροπές

11ο Διεθνές Φόρουμ Νεολαίας

Στο Ciampino της Ρώμης πραγματοποιήθηκε το 11ο Διεθνές Φόρουμ Νεολαίας από 19 έως 22 Ιουνίου 2019. Ο σκοπός αυτής της μετα- συνοδικής συνάντησης ήταν να γίνει ένα μοίρασμα ανάμεσα στους νέους...

12-07-2019

Read more

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ΙΣΚΙΕ: Ανακοινωθέν των εργασιών της εαρι…

Ακολουθεί το Ανακοινωθέν της Γραμματείας της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος για την ολοκλήρωση των εργασιών της τακτικής Εαρινής Συνόδου. ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ    ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

29-05-2019

Read more

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Άρχισαν οι Εργασίες της Τακτικής Εαρινής…

Την Παρασκευή το απόγευμα και αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνάντησης Ιεραρχίας – Εφημερίων στην Τήνο, άρχισαν οι εργασίες της τακτικής εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος. Το Σάββατο  πρωί συνεχίστηκαν...

28-05-2019

Read more

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Ι.Σ.Κ.Ι.Ε…

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ                  Τήνος 17/05/2019   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

20-05-2019

Read more

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Η Ι.Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της …

  Η Ι.Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος προς τον Αρχιεπίσκοπο των Παρισίων

22-04-2019

Read more
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian