Συνοδική Επιτροπή για την Ποιμαντική της Νεολαίας και των Κλήσεων. Διορισμός Επιτροπής "Ρίο 2013"

    99η ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

† ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΙΤΕΡΗΣ

Αρχιεπίσκοπος


ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  «ΡΙΟ 2013»


Προκειμένου να αρχίσει η προετοιμασία για τη συμμετοχή Καθολικής Ελληνικής Αποστολής στην τέλεση της 28ης Παγκόσμιας Ημέρας της Νεολαίας στο Ρίο της Βραζιλίας, τον Ιούλιο 2013, διορίζω:

-Τον Αδελφό Φραγκίσκο Βαρθαλίτη, Εκκλησιαστικό Παραστάτη της Συνοδικής Επιτροπής για την Ποιμαντική της Νεολαίας και των Κλήσεων, Πρόεδρο της Επιτροπής Ρίο 2013

-Τον Πατέρα Νικόλαο Ρούσσο του Γεωργίου, Εκκλησιαστικό Παραστάτη της Ε.Κ.Ν.Ε Σύρου, Γραμματέα Α’ και Ταμία της Επιτροπής Ρίο-2013

-Την  Κ. Δελασούδα Μαρία, Θεολόγο, Υπεύθυνη του Γραφείου Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου,  Γραμματέα Β’

-Τον Πατέρα Γεώργιο Ντάγκα, ιερέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, Μέλος

-Τον Ρηγούτσο Μαρίνο του Γεωργίου, Πρόεδρο της Συντ. Επιτροπής Καθολικής Νεολαίας Αθηνών, Μέλος

-Τον Πρίντεζη Αντώνιο του Ιωάννη , από την Καθολική Νεολαία της Σύρου, Μέλος

-Τον Ιωάννη Δελλατόλα του Ιωάννη, από την Καθολική Νεολαία Νάξου-Τήνου, Μέλος.

Όπως και στις προηγούμενες Παγκόσμιες Ημέρες ( Κολωνία 2006, Σύδνεϋ 2009, Μαδρίτη 2011), θα έχετε ως στόχο να προετοιμάσετε  πνευματικά όλους τους Καθολικούς νέους της Ελλάδας σ’ αυτό το Παγκόσμιο γεγονός. Από τον Οκτώβριο 2012 μέχρι και τον Οκτώβριο 2013, η Καθολική Εκκλησία θα ζήσει ένα Έτος Πίστεως, με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την έναρξη της  Δεύτερης Συνόδου του Βατικανού ( 1962-1965 ) και τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έκδοση της Κατήχησης της Καθολικής Εκκλησίας (1992). Την εμβάθυνση αυτής της πίστεως που θα κάνουμε όλοι, καλούμαστε να την μοιραστούμε και να τη διαδώσουμε στους ανθρώπους καλής θελήσεως, και ιδιαίτερα στους Νέους. Αυτό είναι το θέμα της 28ης ΠΗΝ στο Ρίο της Βραζιλίας, τον Ιούλιο 2013: « Πηγαίνετε, λοιπόν, και κάνετε μαθητές μου όλα τα έθνη…» ( Μτ. 28, 19 ). Είναι πολύ σημαντικό, όσο το δυνατόν περισσότεροι Νέοι και Νέες των ενοριών μας, να εμπλακούν σ’ αυτή την προσπάθεια για να εμβαθύνουν, να αναθερμάνουν και να βιώσουν την πίστη τους. Γνωρίζω πως για τους περισσότερους, οι οικονομικές συνθήκες των οικογενειών τους ή της εργασίας τους, δεν θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν το προσκύνημα που προσφέρει η 28η ΠΗΝ στο Ρίο της Βραζιλίας. Η κοινή προετοιμασία που οι Νέοι/Νέες της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα θα κάνουν, να είναι μια ευκαιρία αφύπνισης της πίστεώς τους στον Χριστό, και μια δέσμευση στη μαρτυρία του Ονόματός Του, και μια διάδοση αυτής της πίστης στο χώρο της εργασίας τους.

Το Σεμινάριο για τους Εμψυχωτές που ετοιμάζεται  τον Οκτώβριο 2012, καθώς και η 10η  Πανελλήνια Συνάντηση  που προγραμματίζεται για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2013, ας είναι στιγμές δυνατές για όσους θα συμμετέχουν.

Βέβαια, εκτός από την πνευματική προετοιμασία, θα έχετε να οργανώσετε και  όλη την πρακτική υποδομή που προϋποθέτει παρόμοιο εγχείρημα: από την ενημέρωση των νέων σε τοπικό επίπεδο, περνώντας στην επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή του Ρίο, κοστολογώντας όλο το ταξίδι,  μέχρι την υγιή και ασφαλή ολοκλήρωση του προσκυνήματος. Να σκεφτείτε και τον τρόπο με τον οποίο, οι νέοι που θα συμμετάσχουν, θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτή την εμπειρία στη ζωή τους.

Η εμπειρία πολλών από εσάς στη διοργάνωση προηγούμενων ΠΗΝ, αλλά και η διαθεσιμότητα όσων συμμετέχετε για πρώτη φορά σε παρόμοια προσπάθεια, είναι εγγύηση για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.

 Ο Ιησούς Χριστός που δεσπόζει ψηλά στο βουνό, ατενίζει την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο και προσκαλεί όλους τους νέους να βρεθούν στην απέραντη αγκαλιά Του,  να σας δίνει κουράγιο στην προσπάθειά σας.

Επικαλούμαι το Πνεύμα του Κυρίου επάνω σε όλους σας.

Δόθηκε στην Έδρα μας στην Κέρκυρα

Δευτέρα 08 Μαΐου 2012

† Ιωάννης Σπιτέρης

Αρχιεπίσκοπος

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian