Συνοδική Επιτροπή για την Ποιμαντική Νεολαίας και των Κλήσεων, Ανακοίνωση

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ

 ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

A N A K O I N Ω Σ Η  

Προγραμματίζεται για τον Ιούλιο μήνα 2012 ένα επιμορφωτικό ταξίδι για Έλληνες Καθολικούς νέους στην Κύπρο. Ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών Κύπρου, Σεβ/τος Π. Γιούσεφ Σουέιφ, προσκάλεσε την Καθολική Νεολαία Ελλάδος να επισκεφθεί την Κύπρο με σκοπό να αρχίσει μια περίοδος γνωριμίας και συνεργασίας μεταξύ των Καθολικών Νεολαιών Κύπρου και Ελλάδας. Την αφορμή αυτής της πρόσκλησης την έδωσαν οι κοινές Κατηχήσεις που είχαν οι Καθολικοί Έλληνες και Κύπριοι στα πλαίσια της 26ης ΠΗΝ στη Μαδρίτη, τον Ιούλιο 2011.

Την Ελληνική αποστολή στην Κύπρο θα την συνοδέψουν ο Σεβ/τος Πρόεδρος της Σ.Ε. για την Ποιμαντική της Νεολαίας και των Κλήσεων, Π.Ιωάννης Σπιτέρης και ο Εκκλησιαστικός Παραστάτης, αδ. Φραγκίσκος Βαρθαλίτης.

Στο πενθήμερο πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπονται συναντήσεις γνωριμίας των δραστηριοτήτων των δύο ομάδων, στιγμές προσευχής σύμφωνα με το λειτουργικό τυπικό της Εκκλησίας των Μαρωνιτών και των Λατίνων, κατηχητικές συναντήσεις ενόψει του Έτους της Πίστεως που αρχίζει στις 11 Οκτωβρίου 2012, γνωριμία με την Καθολική Εκκλησία στην Κύπρο, και βέβαια περιήγηση στα αξιοθέατα της Μεγαλονήσου. Η υπεύθυνη της Ποιμαντικής της Νεολαίας των Μαρωνιτών Κύπρου, αδελφή Σάμια-Αμπού Σάκρα, έχει αναλάβει όλη την προετοιμασία της φιλοξενίας της ομάδας των Νέων της ΕΚΝΕ Ελλάδος.

Ερμούπολη Σύρου, 3 Ιουνίου 2012

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian