Ανακοινωθέν της Γραμματείας της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Στο πλαίσιο του έτους της αφιερωμένης ζωής στον Κύριο, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, στην Ιερά Μονή των Καπουκίνων Πατέρων  στους Αγίους Αναργύρους Αττικής  η προγραμματισμένη Συνάντηση  Ιεραρχίας  και εκπροσώπων των γυναικείων και ανδρικών μοναχικών ταγμάτων  της Εκκλησίας μας που ασκούν την αποστολή τους στην Ελλάδα.

        Συμμετείχε ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου  και 25 εκπρόσωποι 15  διαφορετικών μοναχικών ταγμάτων.

        Στην αρχή  της Συνάντησης η ολομέλεια προσευχήθηκε με τη απαγγελία των Αίνων.

        Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου υποδέχτηκε  τους παρόντες  και εν συντομία παρουσίασε  το σκοπό της Συναντήσεως.

        Μετά δόθηκε ο λόγος στον Αποστολικό Νούντσιο, ο οποίος παρουσίασε σκέψεις για την αφιερωμένη ζωή.

        Αφού δόθηκαν οδηγίες από τον Συντονιστή της Συνάντησης, κλήθηκε στο βήμα ο Σεβασμιότατος π. Ιωάννης Σπιτέρης, ο οποίος παρουσίασε τη θεολογική έννοια  της πτωχείας  και τον τρόπο με τον οποίο οφείλει ο κάθε μοναχός και μοναχή   να βιώνει σήμερα αυτή την ευαγγελική αρετή.     

        Έπειτα ένας  ή μία εκπρόσωπος κάθε μοναχικού τάγματος παρουσίασε, εν συντομία, το ιδιαίτερο χάρισμα του τάγματος  που εκπροσωπεί και τον τρόπο με τον οποίο βιώνει αυτό μέσα στην σημερινή εκκοσμικευμένη κοινωνία.

       

Στο δεύτερο μέρος της Συνάντησης  παρουσιάστηκαν  τρεις εισηγήσεις. Την πρώτη με θέμα: «Η συνεργασία εφημερίων και μοναχών» την παρουσίασε ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Διονυσίου π. Τζώρτζης Αλτουβάς. Τη δεύτερη με θέμα: «Η συνεργασία Μοναχών και Εφημερίων» η αδελφή Άννα Παλαμάρη του Μοναχικού Τάγματος του Τιμίου Σταυρού και την τρίτη με θέμα: «Συνεργασία Μοναχών και Ιεραρχίας» ο π. Λουκάς Ηγούμενος των Καπουκίνων Πατέρων στην Ελλάδα.

        Η όλη συνάντηση έληξε με ένα «γεύμα αγάπης» προσφορά από τις ίδιες τις μοναχές και τους μοναχούς.

        Η Συνάντηση αυτή ήταν μια νέα ευκαιρία για την σύσφιξη  των αδελφικών  σχέσεων μεταξύ των εργατών και εργατριών του ιδίου αμπελώνα του Κυρίου. Υπήρξε γενική ευχή μια τέτοια Συνάντηση να επαναληφθεί εν καιρώ, διότι διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά το: «πόσο είναι όμορφο  να  κατοικούν αδελφοί στον ίδιο χώρο, να συμπροσεύχονται και να συνεργάζονται»

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΙΕ

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian