ΔΙΕΘΝΗ

Όλος ο κόσμος σε μια σελίδα

Η Σύνοδος για την Οικογένεια,«Η κλήση και η αποστολή της οικογένειας μέσα στην Εκκλησία και στον σύγχρονο κόσμο»

Η Τακτική Σύνοδος των Επισκόπων για την οικογένεια, η οποία άρχισε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, διεξάγεται με έναν πιο «δυναμικό» τρόπο για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των μελών της. Ο καρδινάλιος Lorenzo Baldisseri, Γενικός Γραμματέας της Συνόδου των Επισκόπων, σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ανακοινώσε τις σημαντικές αλλαγές στη διάρκειας τριών εβδομάδων Σύνοδο η οποία  συζητά το θέμα «Η κλήση και η αποστολή της οικογένειας στην Εκκλησία και στον σύγχρονο κόσμο».

Περισσότερα...

Ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε στις ΗΠΑ

Ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε στις ΗΠΑ

Η πτήση του προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Άντριους, στην αμερικανική πολιτεία του Μέριλαντ,  λίγο μετά τις 15:30 τοπική ώρα.

Η τελετή υποδοχής -ήταν κάτι περισσότερο από την απλή τήρηση του πρωτοκόλλου- είχε ως χαρακτηριστικά δύο ιδιαίτερα στοιχεία: το πρώτο ήταν η παρουσία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα -και της οικογένειάς του- για να χαιρετήσει τον επισκέπτη του έθνους. Το δεύτερο ήταν η ισπανική γλώσσα μαζί με την αγγλική, με την οποία το συγκεντρωμένο πλήθος -εκατοντάδες νέοι από την Ουάσιγκτον- τον επευφημούσε καλωσορίζοντάς τον.

Περισσότερα...

Τα κυριότερα σημεία της επίσκεψης του Πάπα στην Κούβα και τις ΗΠΑ

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, χαρακτήρισε την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κούβα και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ένα μακρύ, σύνθετο, αλλά υπέροχο ταξίδι. Το σχόλιό του έγινε κατά την διάρκεια  ενημέρωσης στους δημοσιογράφους σχετικά με το ταξίδι του Πάπα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Άγιος Πατέρας αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα που εκτείνονται από το εμπορικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας αλλά και την πολυαναμενόμενη ομιλία του στο Κογκρέσο την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Προσφυγικό e-δράση

Βρετανία. Μια καμπάνια που περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους τοπικούς βουλευτές, έτσι ώστε να ενθαρρύνουν τον Υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας να «προσφέρει αρκετούς πόρους σε εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες υποδοχής των προσφύγων». Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τον σεβ. Patrick Lynch, βοηθό επίσκοπο του Southwark, και υπεύθυνο για τον τομέα της μετανάστευσης για την Καθολική Εκκλησία στην Βρετανία, μπροστά στην κρίση του προσφυγικού.

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian