Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Άγιος Πατέρας αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα που εκτείνονται από το εμπορικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας αλλά και την πολυαναμενόμενη ομιλία του στο Κογκρέσο την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα άρουν το μακροχρόνιο εμπορικό εμπάργκο  κατά της  Κούβας, μετά από διαπραγματεύσεις, ο Πάπας δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να θέσει το θέμα στην ομιλία του στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα.

"Είναι ένα δημόσιο θέμα που κινείται κατά μήκος της διαδρομής των καλών σχέσεων που αναζητούν (...). Η επιθυμία μου είναι να καταλήξουν σε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε να φτάσουν σε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, μία συμφωνία, σίγουρα" είπε.

Όταν τον πίεσαν να αποκαλύψει κάποια στοιχεία της ομιλίας του  στο Κογκρέσο, ο Πάπας δήλωσε ότι θα μιλήσει για τις "διμερείς και πολυεθνικές σχέσεις ως ένα σημείο προόδου και συνύπαρξης".

Ερωτηθείς για το πώς ορισμένα από τα γραπτά του μπορεί να δώσουν την εντύπωση ότι είναι "λίγο αριστερά" ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι επαναλαμβάνει μόνο την κοινωνική διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian