Η διαχείριση μιας μεγάλης φεουδαλικής περιουσίας. Τα παράδειγμα της Εμπαρουνίας των Λατίνων στην Κέρκυρα (16ος-19ος αι.)

Αξιολόγηση Χρήστη

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Αναδιφώντας στο Αρχείο της Εγχώριας Διαχείρισης των ΓΑΚ Κερκύρας, η συγγραφέας περιγράφει την μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία της Λατινικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας από το 16ο αι. έως τη δήμευσή της από την Πολιτεία. Η μελέτη εξετάσει τη σύνθεση αυτής της ακίνητης περιουσίας μέσα από το πρίσμα της αγροτικής οικονομίας και των μηχανισμών της μέσα από την κοινωνική διαρρύθμιση του καθιέρωσε στο νησί η Ενετοκρατία.

 Μέσα από την εξέταση των εκκλησιαστικών φέουδων της Κέρκυρας μελετάται η διαχείριση της περιουσίας της Λατινικής Αρχιεπισκοπής από την ενετική διοίκηση και αναδεικνύεται η πολύπλευρη φεουδαλική κοινωνία της Κέρκυρας.

Το βιβλίο αποτελεί επεξεργασμένη μορφή της διδακτορικής διατριβής της συγγραφέως στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σε παράρτημα δημοσιεύονται 52 ανέκδοτα έγγραφα (16ου-19ου αι.) από τα πλούσια αρχειακά τεκμήρια της περιόδου.

 

Εκδοσεις Αποστολικου Βικαριατου Θεσσαλονικης Σειρά Analecta Historica - 5

Β. Διαγωμα

Η διαχείριση μιας μεγάλης φεουδαλικής περιουσίας. Τα παράδειγμα της Εμπαρουνίας των Λατίνων στην Κέρκυρα (16ος-19ος αι.). 

Θεσσαλονίκη 2011. 

380 σελ. 

 

ISBN 978-960-99555-1-5

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Θεσσαλονίκη 

 Εκδόσεις Αποστ. Βικαριάτου Τ.Θ. 50808 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian