Ο Χριστός Φιλόσοφος Frederic Lenoir

Αξιολόγηση Χρήστη

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Έχουν και οι εκδοτικοί οίκοι τη δική τους κοινωνική, πολιτιστική και πνευματική αποστολή, στην οποία επιμένουν, παρά την όποια μορφή οικονομικής κρίσης…

Πρόκειται πραγματικά «για βιβλία με περιεχόμενο ». Παρατηρήσαμε ότι για τη μετάφραση βιβλίων των οποίων το πρωτότυπο είναι δημοσιευμένο στη γαλλική γλώσσα, η ελληνική έκδοση σε μετάφραση πραγματοποιείται «με την ενίσχυση του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου».

Σίγουρα το Γαλλικό Υπουργείο δεν θα ήταν διατεθειμένο να ενισχύει τα όποια και όποια βιβλία που πρωτοεκδίδονται στα γαλλικά και μεταφράζονται στη γλώσσα μας! Αυτό δικαιολογεί την άποψη που εκφράζουμε, ότι τα μέχρι τώρα γνωστά στον  γράφοντα βιβλία των εκδόσεων Πόλις είναι όλα βιβλία με περιεχόμενο ποιότητας, λίαν διδακτικά και οπωσδήποτε χρήσιμα, που πέραν των άλλων ανοίγουν τα μάτια του αντικειμενικού και καλοπροαίρετα κριτικού αναγνώστη. Σ’ αυτή τη διαπίστωσή μας επιμένουμε και για το βιβλίο του Frederic Lenoir που μετέφρασε με προσοχή στα ελληνικά ο καθηγητής και διευθυντής του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών Αιμίλιος  Βαλασιάδης. Πριν από εμάς «μίλησαν» για το έργο του Fr. Lenoir γαλλικές εφημερίδες και περιοδικά: Le Monde, La Croix, Le Nowel Observateur, L’ Express κτλ. Ο έλληνας αναγνώστης θα βρει πάρα πολλά χρήσιμα στοιχεία στις σελίδες του ανά χείρας βιβλίου, σχετικά με το πρόσωπο και τη διδασκαλία του Χριστού, καθώς και με την ιστορία του Χριστιανισμού.

π. Μιχαήλ Ρούσσος


Ο Χριστός Φιλόσοφος

Frederic Lenoir, Μετάφραση Αιμίλιος Βαλασιάδης

 

Εκδόσεις Πόλις. Αθήνα 2010. Σελ. 308

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian