Πίστη & Ζωή

random_02

Εκκοσμίκευση ή Κοσμικότητα

Εκκοσμίκευση ή Κοσμικότητα

Είναι οι όροι με τους  οποίους ονομάζουμε μιαν αντίληψη που έχει καταστεί γενική νοοτροπία  από την πολιτισμική επίδραση που κατέστη κυρίαρχη μέσω της πολιτικής εξουσίας και της δημόσιας εκπαίδευσης. Είναι η «ομολογία ότι ο άνθρωπος ανήκει στον εαυτό του και μόνο στον εαυτό του» (Cornelio Fabro).  Είναι η αλαζονεία μιας πλήρους αυτονομίας από μέρους του ανθρώπου.

Περισσότερα...

Ο Ιησούς αναστήθηκε, του Guy Gilbert

Ο Ιησούς αναστήθηκε

του Guy Gilbert 

Συμβαίνει συχνά να μου κάνουν την εξής ερώτηση: «Και αν μετά το θάνατο δεν υπάρχει τίποτε, θα μετανιώσετε για την αφιερωμένη ζωή σας, την ολοκληρωτική προσφορά του εαυτού σας στα παραστρατημένα παιδιά του δρόμου»;

Περισσότερα...

Πάπας Φραγκίσκος. Γενική Ακρόαση 12 Ιουνίου 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ

Πλατεία Αγίου Πέτρου

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

 

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα.

Σήμερα, θα ήθελα να αναφερθώ, εν συντομία, σε ένα άλλο όρο με τον οποίο η Β΄ Σύνοδος στο Βατικανό όρισε την Εκκλησία, τον όρο «Λαός του Θεού» (Βλ. Δογματική Διάταξη Lumen gentium (Φως των Εθνών), 9). Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας, 782). Και το κάνω υπό μορφήν ερωτήσεων πάνω στις οποίες ο καθένας μπορεί να στοχαστεί.

Περισσότερα...

Πάπας Φραγκίσκος. Γενική Ακρόαση 5 Ιουνίου 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ

Πλατεία Αγίου Πέτρου

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!

Σήμερα, θα ήθελα να αφιερώσω την ομιλία μου στο ζήτημα του περιβάλλοντος, όπως είχα ήδη την ευκαιρία να κάνω σε διάφορες περιπτώσεις. Μου το υπαγορεύει και η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, που προωθείται από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία τονίζουν με έμφαση την αναγκαιότητα περιορισμού της σπατάλης και της καταστροφής τροφίμων.

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian