Κάριτας: Εκδρομή για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Εκδρομή για τους πρόσφυγες και μετανάστες -ωφελούμενους των προγραμμάτων της Κάριτας Ελλάς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης- που διαμένουν στο καμπ στο Δερβένι, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου.

      

Οι ωφελούμενοι, συνοδευόμενοι από εργαζόμενους της Κάριτας Ελλάς, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Ολύνθου και ξεναγήθηκαν την αρχαία πόλη της Ολύνθου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παραχωρήθηκε ελεύθερη είσοδος σε όλους, από την Εφορία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε στη συνέχεια επίσκεψη στο μελισσοκομείο Χουχούτας, στη Νικήτη Χαλκιδικής. Εκεί οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διαδικασία παραγωγής της κηρήθρας και της τροφής της μέλισσας.

Δεν ήταν πάντως λίγοι οι πρόσφυγες οι οποίοι, αμέσως μετά τη δωρεάν ξενάγηση, γεύθηκαν και πήραν μαζί τους μέλι τοπικής παραγωγής.

 Η όμορφη ημέρα ολοκληρώθηκε με μία στάση στην παραλία της Νικήτης για πικ νικ. Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εκδρομή και από όλα όσα είδαν κι έμαθαν, και εξέφρασαν την επιθυμία για παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.  

www.caritas.gr

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian