Κάριτας Ελλάς: Νέοι της Κάριτας και εθελοντισμός

Στα τέλη του 2015, μέσα από τον θεσμό των αδελφοποιήσεων, η Κάριτας Ελλάς μαζί με την Κάριτας Ιταλίας και με την ηθική και υλική υποστήριξη της  Κάριτας Reggio Calabria Bova ξεκίνησαν μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την ευαισθητοποίηση  στον εθελοντισμό των νέων.

Μέσα από αυτά τα σεμινάρια σχηματίστηκε η άτυπη εθελοντική ομάδα των Νέων της Κάριτας, («Νέοι Κάριτας in Αction») που αποτελείται από 10 νέους και νέες τεσσάρων Εκκλησιαστικών Επαρχιών (Αθήνας, Νάξου-Τήνου, Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, Εξαρχίας Αρμενίων Καθολικών). Αυτή η  ομάδα, με πολύ ζήλο, όρεξη και χαρά, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2016, συμμετείχε σε 5 τριήμερες εκπαιδευτικές συναντήσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Σύρο και Τήνο.

Το 2017 η ομάδα πέρασε από τη θεωρία στην πράξη με διάφορες εθελοντικές δραστηριότητες σε Ελλάδα και Ιταλία, θέλοντας να πραγματώσει τη ρήση του Ευαγγελίου…  «πείνασα, και μου δώσατε να φάω δίψασα και μου δώσατε να πιω, ξένος ήμουν και με φιλοξενήσατε, γυμνός ήμουν και με ντύσατε, ασθένησα και με επισκεφθήκατε, σε φυλακή ήμουν  και ήρθατε σε μένα».

Την 1η Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε ο επιμορφωτικός κύκλος που πρόσφερε η Κάριτας Ελλάς στους νέους, δίνοντάς τους  τα κίνητρα εκείνα με τα οποία θα μπορέσουν να στελεχώσουν τις ενοριακές ή τοπικές Κάριτας στην Ελλάδα. Βασικό στοιχείο μελέτης της ομάδας ήταν ο εθελοντισμός και η συνεισφορά στο θέμα των αστέγων.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο, με γενικό συντονιστή τον Εμψυχωτή της Κοινότητας Στανίσλαο Στουραΐτη, ενώ συμμετείχαν η Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών της Κάριτας Ελλάς Λιζέττα Μηλλιάρη, η Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής και Συνηγορίας Μαρία Κουτάτζη και νέοι από ενοριακές Κάριτας της Αθήνας, της Πάτρας, της Τήνου, της Θεσσαλονίκης και της Κάριτας Αρμενίων.

caritas.gr

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian