Ευχητήριες κάρτες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Λέσβο

«Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες στο Αφρίν»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ και στη Μόρια από την ομάδα της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο.

Στο χώρο δραστηριοτήτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μόρια διοργανώθηκε συνάντηση μεταξύ της ομάδας της Κάριτας Ελλάς και προσφύγων και μεταναστών από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Έγινε ενημέρωση για τη σημασία του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προβλήθηκαν σχετικά βίντεο.

Στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ πραγματοποιήθηκαν επίσης εκδηλώσεις στα κέντρα ανδρών και γυναικών της Κάριτας Ελλάς. Πιο συγκεκριμένα αφού προηγήθηκε ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, οι άνδρες ωφελούμενοι έφτιαξαν χειροποίητες κάρτες για τις σημαντικές γυναίκες της ζωής τους, συζύγους, μητέρες, κόρες. Στη συνέχεια προσέφεραν τις κάρτες τους συνοδευόμενες από λουλούδια και ένα μικρό μπουκαλάκι άρωμα με την υποστήριξη της Κάριτας Ελλάς.

Μια από τις κάρτες έγραφε: Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες στο Αφρίν.

Παράλληλα στο κέντρο γυναικών διοργανώθηκε έκθεση με τις δημιουργίες των ωφελούμενων που έφτιαξαν οι ίδιες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων πλεξίματος. Οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την ημέρα αυτή συμμετέχοντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των γυναικών της Κάριτας Ελλάς.

 caritas.gr

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian