ΚΟΣΜΟΣ

Green-RSS1Ειδήσεις από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία θρησκευτικών ειδήσεων

Προσευχή σε καιρό πανδημίας στο Προαύλιο Βασιλικής Αγίου Πέτρου (Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020)

  • Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ

Ευαγγέλιο: η κατάπαυση της τρικυμίας (Μκ 4,35-41)
Όταν έφτασε το βράδυ εκείνης της ημέρας, λέει ο Ιησούς στους μαθητές του: «Ας περάσουμε στην απέναντι όχθη». Κι αφού άφησαν τον κόσμο, πήραν τον Ιησού όπως ήταν στο πλοιάριο κι έφυγαν. Τον συνόδευαν κι άλλα πλοιάρια. Τότε ξέσπασε μεγάλη θύελλα και τα κύματα χτυπούσαν πάνω στο πλοιάριο, με αποτέλεσμα αυτό ν’ αρχίσει να βυθίζεται. Ο Ιησούς ήταν στην πρύμνη και κοιμόταν πάνω σ’ ένα μαξιλάρι. Τον ξυπνούν και του λένε: «Διδάσκαλε, δεν σε νοιάζει που χανόμαστε;». Εκείνος σηκώθηκε, επιτίμησε τον άνεμο και είπε στη θάλασσα: «Σώπα· πάψε αμέσως!». Κόπασε τότε ο άνεμος κι έγινε απόλυτη γαλήνη. Και στους μαθητές είπε: «Γιατί είστε τόσο δειλοί; Γιατί δεν έχετε πίστη;». Τότε τους κατέλαβε μεγάλο δέος κι έλεγαν μεταξύ τους: «Ποιος τάχα είναι αυτός, που κι ο άνεμος και η θάλασσα τον υπακούν;».

Περισσότερα...

Πάπας Φραγκίσκος προς τους οικονομικούς ηγέτες: Το τέλος της φτώχειας είναι καθήκον μας

  • Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους παγκόσμιους οικονομικούς ηγέτες και οικονομολόγους να τερματίσουν την οικονομική ανισότητα, αναφέροντας ότι οι σύγχρονοι πόροι καθιστούν εφικτό τον τερματισμό της παγκόσμιας φτώχειας - και ευθύνη.

«Ένας πλούσιος κόσμος και μια ζωντανή οικονομία μπορούν και πρέπει να βάλουν ένα τέλος στη φτώχεια, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια μη προγραμματισμένη παρέμβασή του, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου,  σε συνέδριο του Βατικανού με θέμα «Νέες Μορφές Αλληλεγγύης», το οποίο διοργανώθηκε στη βάση ότι «μια ξεπερασμένη οικονομική δομή θέτει σε κίνδυνο τον πλανήτη μας και διχάζει τις κοινωνίες μας».

«Εσείς, που είχατε την καλοσύνη να συγκεντρωθείτε εδώ, είστε οι οικονομικοί ηγέτες και οι οικονομικοί ειδικοί του κόσμου», είπε ο Πάπας. «Γνωρίζετε από πρώτο χέρι ποιες είναι οι αδικίες της σημερινής παγκόσμιας οικονομίας, ή οι αδικίες κάθε χώρας. Ας συνεργαστούμε για να θέσουμε τέρμα σε αυτές τις αδικίες».

Περισσότερα...

«Οικοδομήστε μια ζωντανή και χαρούμενη Εκκλησία»

  • Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ

Ο Φραγκίσκος αποστέλλει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για την Ημέρα Νεολαίας η οποία εορτάζεται σήμερα στις εκκλησιαστικές επαρχίες του Βόρειου Βιετνάμ, με θέμα «Πήγαινε στο σπίτι σου, στους δικούς σου». Στους νέους προτείνει την κληρονομιά των Βιετναμέζων μαρτύρων και τους ζητά μια ειλικρινή, υπεύθυνη και αισιόδοξη μαρτυρία. Η προσευχή του Πάπα για τους 39 Βιετναμέζους μετανάστες που σκοτώθηκαν στην Αγγλία.

Περισσότερα...

Zenit en

Feed not found.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian