ΚΟΣΜΟΣ

Green-RSS1Ειδήσεις από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία θρησκευτικών ειδήσεων

Ένα δώρο για όλη την ανθρωπότητα

  • Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ

Ένα δώρο για όλη την ανθρωπότητα

Δήλωση της επιτροπής Δικαιοσύνη και Ειρήνη Ευρώπης με την ευκαιρία της 70ής επετείου της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Πριν από 70 χρόνια, στις 10 Δεκεμβρίου 1948 στο Παρίσι, τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών υπέγραψαν την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προϋπήρχαν αυτής της ημερομηνίας και μόνο μερικές δεκαετίες αργότερα το κίνημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα εισήγαγε στην ευρύτερη πολιτική συζήτηση. Ωστόσο, το 1948 τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κηρύχθηκαν καθολικά και, ως εκ τούτου, έγιναν δώρο για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Γι' αυτόν τον λόγο αρμόζει να εορταστεί η 70ή επέτειος και με αυτή τη δήλωση η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Δικαιοσύνης και Ειρήνης (Δικαιοσύνη και Ειρήνη Ευρώπης) επιθυμεί να ανανεώσει τη δέσμευσή της για την προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του αδιαίρετου χαρακτήρα τους και της καθολικότητάς τους, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της αμφισβήτησής τους.

Περισσότερα...

Ο Πάπας στο κίνημα των τυφλών: Να βάλουμε στο κέντρο τους φτωχούς και τους περιθωριακούς

  • Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ

 

“Εσείς είστε δυνατά ενωμένοι τυφλοί και βλέποντες, συμμεριζόμενοι  μια κοινή πορεία αλληλεγγύης και προώθησης του ατόμου με ειδικές ανάγκες, όχι μόνο διότι  προβλέπεται  από τα καταστατικά σας, αλλά προπάντων για εκείνη τη φυσική φιλία που χαρακτηρίζει την πορεία σας στην πίστη”. Αυτός είναι ο χαιρετισμός  στα μέλη του Αποστολικού Κινήματος των τυφλών, που έγιναν δεκτά προ ημερών από τον Άγιο Πατέρα με την ευκαιρία  των 90 χρόνων της ζωής του Κινήματος και των 50 χρόνια από την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των λαών. Οι δύο αυτές επέτειοι γιορτάστηκαν στo πλαίσιο της Ημέρας της αλληλεγγύης που γιορτάζεται  στο Frascati (Roma) στο Κέντρο Ιωάννης 23ος και ολοκληρώνεται σήμερα. “Η καλύτερη απάντηση  που μπορούμε να δώσουμε  στην κοινωνία μας που συχνά περιθωριοποιεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι  η χρήση του «όπλου αγάπη», όχι της προσποιητής, της ευσεβίστικης  και ψεύτικης αλλά της σταθερής, της αληθινής και της γεμάτης από σεβασμό”. “Στο βαθμό που γίνονται δεκτά και αγαπητά, ενσωματωμένα στην κοινωνία, συνοδευμένα για να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία, αναπτύσσεται  η αληθινή πρόοδος της ζωής και γίνεται εμπειρία μιας διαρκούς ευτυχίας”, βεβαίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, για τον οποίο “είναι αιτία χαράς να ξέρει ότι εσείς, και σήμερα, από διάφορους ιεραπόστολους του Ευαγγελίου, είστε ανοικτοί στις ανάγκες  των πιο φτωχών και πονεμένων  του κόσμου. Αντί να κλείνεστε στον εαυτό σας απαντήσατε στο κάλεσμα του Ιησού: ‘Πείνασα και μου δώσατε να φάω, ήμουν γυμνός και με ντύσατε, ήμουν άρρωστος και με επισκεφθήκατε'”.

Περισσότερα...

Επιστολή Προς τους Νέους και τις Νέες όλου του κόσμου

  • Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ

ΔΕΚΑΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ  ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι Συνοδικοί Πατέρες στο τέλος των εργασιών της 15ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων  έστειλαν στους νέους και τις νέες όλου του κόσμου την παρακάτω επιστολή: 

Περισσότερα...

Οι Ευρωπαϊκές Επιτροπές “Δικαιοσύνη και Ειρήνη ”, ενωμένες στο κάλεσμα για την προστασία του νερού

  • Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ

                               

Οι Ευρωπαϊκές Επιτροπές “Δικαιοσύνη και Ειρήνη ”

                                                                       ενωμένες στο κάλεσμα για την προστασία του νερού

 

                Η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Επιτροπών “ Δικαιοσύνη και Ειρήνη ”  ανέδειξε τη «Φροντίδα για τη Δημιουργία» ως μέρος της ετήσιας διεθνούς συνάντησης εργασίας της (Σεμιναρίου) και της αντίστοιχης Γενικής της Συνέλευσης. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Νερό: Πηγή Ζωής, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευθύνης για την Ευρώπη». Αυτή ήταν η πρώτη φορά  που η «Δικαιοσύνη και Ειρήνη» Ευρώπης, σε επίπεδο κορυφής, αφιέρωσε τη συνάντησή της στο θέμα του νερού.

Περισσότερα...

Zenit en

Feed not found.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian