Πάπας: η Σύνοδος καθοδηγείται από την δράση του Αγίου Πνεύματος

Ο πάπας Φραγκίσκος τη Δευτέρα περιέγραψε την Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Επισκόπων για την οικογένεια ως εκκλησιαστική έκφραση που καθοδηγείται από την δράση του Αγίου Πνεύματος.

Στον χαιρετισμό του στους συμμετέχοντες στη συνέλευση λίγο πριν αρχίσουν οι εργασίες για το πρωί της Δευτέρας, ο Πάπας υπενθύμισε ότι η Σύνοδος των Επισκόπων δεν είναι ένα συνέδριο, ένα σαλόνι ή μια γερουσία, κατά την οποία θα επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Βαδίζουμε μαζί με το πνεύμα της συλλογικότητας και της συνοδικότητας» είπε «χωρίς ποτέ να χάνουμε από τα μάτια μας το καλό της Εκκλησίας και των οικογενειών».

Σημειώνοντας ότι το Άγιο Πνεύμα μιλάει στη γλώσσα όλων των ανθρώπων του Θεού ο οποίος ποτέ δεν παύει  να μας εκπλήσσει, ο Πάπας είπε ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι οπλισμένοι με αποστολικό θάρρος, ευαγγελική ταπείνωση και λόγο εμπιστοσύνης έτσι ώστε η Σύνοδος να μπορεί να είναι ένας χώρος δράσης του Αγίου Πνεύματος.

Η μόνη μέθοδος που πρέπει να χρησιμοποιηθεί, κατέληξε ο πάπας Φραγκίσκος, είναι να ανοίξουμε τον εαυτό μας στο Άγιο Πνεύμα, ώστε να μπορεί να μας καθοδηγήσει και να μας φωτίζει.

 

Zenit en

Feed not found.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian