Ο Πάπας προς τους νέους: Η αγάπη είναι η ταυτότητα του χριστιανού

Στην καρδιά του μηνύματος του πάπα Φραγκίσκου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 24 Απριλίου ήταν απλώς μια λέξη, η λέξη αγάπη. Είπε ο Πάπας στους χιλιάδες νέους 13 έως 16 ετών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου «η αγάπη, είναι η ταυτότητα του Χριστιανού, το μόνο έγκυρο "έγγραφο" που μας χαρακτηρίζει ως Χριστιανούς. Εάν αυτή η κάρτα λήξει και δεν ανανεώνεται συνεχώς», είπε, τότε «σταματάμε να είμαστε μάρτυρες του Κυρίου».

Στη συνέχεια ρώτησε τους εφήβους «Θέλετε την εμπειρία της αγάπης του Ιησού; Ας μάθουμε από αυτόν, γιατί τα λόγια του είναι ένα σχολείο της ζωής, ένα σχολείο όπου μαθαίνουμε να αγαπάμε». Ο Άγιος Πατέρας σημείωσε, ωστόσο, ότι αν και η αγάπη είναι όμορφη, ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι απαραιτήτως μια εύκολη διαδρομή. Είναι, είπε, δύσκολη και απαιτεί προσπάθεια.

Ο Κύριος, τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, είναι γενναιόδωρος, μας προσφέρει την πιστή φιλία του, την οποία ποτέ δεν θα πάρει πίσω. Ακόμα κι αν τον απογοητεύσουμε και απομακρυνθούμε από αυτόν, ο Ιησούς συνεχίζει να θέλει το καλύτερο για εσάς και να παραμείνει κοντά σας• πιστεύει σε σας ακόμη περισσότερο από ό, τι πιστεύετε εσείς στον εαυτό σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, σημείωσε ο Πάπας, επειδή, «η μεγαλύτερη απειλή για να μεγαλώσετε σωστά προέρχεται από τη σκέψη ότι κανείς δεν νοιάζεται για εσάς, από το αίσθημα ότι είμαστε όλοι μόνοι».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πάπας προειδοποίησε τους εφήβους να είναι σε επιφυλακή ενάντια σε αυτό που αποκάλεσε «ενστικτώδης επιθυμία» να έχουν «ό, τι βρίσκουν ευχάριστο», προσθέτοντας ότι ο «καταναλωτικός πολιτισμός μας, ενισχύει αυτή την τάση».

«Να μην είστε ικανοποιημένοι με τη μετριότητα, “απλά ακολουθώντας τη ρεύμα”, με το να είστε άνετοι και χαλαροί», είπε ο Άγιος Πατέρας. Είπε, ακόμα, στους έφηβους να είναι επιφυλακτικοί με «τους ανθρώπους που θέλουν να σας κάνουν να πιστεύετε ότι είστε σημαντικοί μόνο αν ενεργείτε με σκληρότητα, όπως στις ταινίες ή αν φοράτε την τελευταία λέξη της μόδας». Η ευτυχία σας, συνέχισε ο Πάπας, δεν έχει τιμή . «Δεν μπορεί να αγοραστεί: δεν είναι μια εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε στα κινητά σας, ούτε μια ενημέρωση που θα σας φέρει ελευθερία και μεγαλείο στην αγάπη».
Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τα παιδιά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου να είναι θαρραλέα και σταθερά στις αποφάσεις τους, επειδή, όπως είπε, μόνο με τον τρόπο αυτό θα πραγματοποιήσετε τα μεγαλύτερα όνειρά σας, προσθέτοντας ότι «αν ένα άτομο της ηλικίας σας δεν μπορεί να ονειρεύεται τότε έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί, και αυτό δεν εξυπηρετεί τίποτα».

Η αγάπη δεν συμβαίνει επειδή μιλάμε γι 'αυτή, τόνισε ο Πάπας, «αλλά όταν εμείς τη βιώνουμε». Ενώ χρησιμοποίησε μια εικόνα από την τέχνη της αναρρίχησης, «το σημαντικό είναι να μην παραμείνετε στο έδαφος όταν πέφτετε».

Ο Άγιος Πατέρας ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας στους εφήβους «θα κάνετε καταπληκτικά πράγματα αν προετοιμαστείτε καλά, αρχίζοντας από τώρα, ζώντας τη νιότη σας και όλα τα δώρα της στο έπακρο και χωρίς το φόβο της σκληρής δουλειάς. Να είστε όπως οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό, που επιτυγχάνουν υψηλούς στόχους με αθόρυβη καθημερινή προσπάθεια και προπόνηση».

Zenit en

Feed not found.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian