Ο Πάπας κοντά στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος εκφράζει την αλληλεγγύη του προς όλους όσοι επλήγησαν από την τραγωδία, ενθαρρύνει τις πολιτικές αρχές και τους εθελοντές να συνεχίσουν τις διασωστικές προσπάθειές τους. 74 οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και κάποια παιδιά, αλλά υπάρχουν φόβοι για τουλάχιστον 100 νεκρούς. Πάνω από 500 οι τραυματίες. Χιλιάδες άτομα εκκένωσαν την περιοχή. 

«Ο πάπας Φραγκίσκος, βαθύτατα θλιμμένος από την είδηση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Ελλάδα – γράφει ο Πάπας σε ένα τηλεγράφημα υπογεγραμμένο από τον καρδινάλιο Parolin – εκφράζει την ειλικρινή αλληλεγγύη του σε όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την τραγωδία. Συγκεκριμένα, εμπιστεύεται τους αποθανόντες στην ευσπλαχνική αγάπη του Παντοδύναμου Θεού και προσφέρει ενθάρρυνση στις πολιτικές αρχές και στο προσωπικό εκτάκτου ανάγκης, καθώς συνεχίζουν τις διασωστικές προσπάθειές τους. Για όλους εκείνους που θρηνούν, ο πάπας Φραγκίσκος επικαλείται τις ευλογίες της παρηγοριάς και της δύναμης του Κυρίου».

Ο αριθμός των νεκρών από τις δύο πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα ενημερώνεται διαρκώς. 74 είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και κάποια παιδιά, αλλά υπάρχουν φόβοι για τουλάχιστον 100 νεκρούς. 500 οι τραυματίες και χιλιάδες όσοι εκκένωσαν τις πληγείσες περιοχές, ενώ ολόκληρες οικογένειες καταστράφηκαν. Σπίτια και αυτοκίνητα απανθρακώθηκαν στα βορειοανατολικά της Αθήνας. Η τοποθεσία Μάτι έγινε στάχτη και ο πυκνός καπνός έφτασε μέχρι το κέντρο της πρωτεύουσας. Οι ελληνικές αρχές κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ έρχονται ενισχύσεις για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο και την Ισπανία. 

Zenit en

Feed not found.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian