Ρώμη: Ο Πάπας συνάντησε τον Πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ

 

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας Alessandro Gisotti επιβεβαίωσε ότι ο πάπας Φραγκίσκος στις 13 Φεβρουαρίου 2019, δέχθηκε σε ιδιωτική ακρόαση στο Βατικανό, τον Πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο της Ποντιφικής Ακαδημίας για τη Ζωή, Αρχιεπίσκοπο Vincenzo Paglia.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν για το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης στην υπηρεσία του κοινού καλού και των δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος που εξακολουθεί να υφίσταται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενημέρωσαν τον Άγιο Πατέρα ότι η Microsoft, μαζί με την Ποντιφική Ακαδημία για τη Ζωή, θα προωθήσουν διεθνές βραβείο δεοντολογίας στην τεχνητή νοημοσύνη, που θα είναι και το θέμα της Ολομέλειας της Ακαδημίας 2020.

Η Ολομέλεια της Ακαδημίας φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό από 25-27 Φεβρουαρίου με θέμα «Ρομποτική: Άνθρωποι, Μηχανές και Υγεία», ενώ η συνάντηση του 2020 θα επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Μπραντ Σμιθ μιλώντας στην εφημερίδα L'Osservatore Romano, ανέφερε ότι «προκειμένου να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των νέων στην τεχνολογία, πρέπει να σκεφτόμαστε, εμείς οι ίδιοι, πέραν της τεχνολογίας».  «Έχουμε ανάγκη από ισχυρές ηθικές αρχές, νέους νόμους, την εκπαίδευση ώστε οι άνθρωποι να αποκτούν νέες ικανότητες, ακόμα κι από τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».

cen.gr

Zenit en

Feed not found.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian