ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρχισε η Π.Η.Ν. στον Παναμά


Περισσότεροι από 100.000 προσκυνητές από 156 χώρες του κόσμου και 480 επίσκοποι έχουν εγγραφεί για την ΠΗΝ.
Ενώ υπολογίζεται ότι οι νέοι που θα συμμετάσχουν συνολικά μπορεί και να φτάσουν και τις 500.000

Περισσότερα...

Eορτάστηκαν τα 800 χρόνια από τη συνάντηση του Αγίου Φραγκίσκου με τον Σουλτάνο της Αιγύπτου

Πριν από οκτακόσια χρόνια η ιστορική συνάντηση μεταξύ του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης και του Σουλτάνου της Αιγύπτου, AL-Kamil, ένας πυλώνας για τη διεξαγωγή του διαθρησκειακού ισλαμο-χριστιανικού διαλόγου. Ο πρόεδρος των επισκόπων του Πακιστάν, Sebastian Shaw: είναι απαραίτητο να είμαστε και σήμερα πρεσβευτές ειρήνης.

Περισσότερα...

Η ΠΗΝ του Παναμά θα είναι η αρχή μιας αλλαγής στην Εκκλησία

 

Από τη συνέντευξη τύπου  του Προέδρου του Οργανισμού της Ρωμαϊκής Κούριας για τους λαϊκούς, την οικογένεια και τη ζωή πάνω στην 34η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: πρέπει να ακούσομε τους νέους χωρίς να επιβάλλουμε τον τρόπο ύπαρξής μας.

        “Οι νέοι είναι μία έμπνευση για την Εκκλησία: Οι ηλικιωμένοι  μπορεί να έχουν μία εμπειρία και γνώση, αλλά το θάρρος, ο ενθουσιασμός, η πρόθεση να βγουν  προς τα έξω  και να κάνουν κάτι, ανήκει  στη φύση των νέων  που έχουν τις προκλήσεις”. Με αυτά τα λόγια ο Καρδινάλιος Kevin Farrell, πρόεδρος του Οργανισμού της Ρωμαϊκής Κούριας για τους λαϊκούς, την οικογένεια και τη ζωή, προέβη σε μία τηλεοπτική συνέντευξη πάνω στην επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας που θα γίνει στον Παναμά.

Περισσότερα...

Καταπιεσμένοι και διωγμένοι χριστιανοί:περισσότεροι από 4 χιλιάδες φονευθέντες σ’ ένα χρόνο

 

Περισσότεροι  από 245 εκατομμύρια χριστιανοί υπέστησαν  τον περασμένο χρόνο σοβαρούς διωγμούς στις Χώρες τους σε όλο τον κόσμο. 4.305  άτομα σκοτώθηκαν για λόγους που συνδέονται  με την πίστη τους  και 3.150 συνελήφθηκαν, καταδικάστηκαν και κρατήθηκαν χωρίς δίκη. 1.847 Ναοί και κτήρια συνδεμένα με τους Ναούς δέχτηκαν επίθεση.

Περισσότερα...

Η Ελληνική αποστολή έφτασε στον Παναμά για την ΠΗΝ2019

Η Ελληνική αποστολή 7 ατόμων και μαζί με τον π. Αλμπέρτο Πάιμα φτάνει στον καλοκαιρινό Παναμά.

Μας υποδέχθηκαν Ελληνοπαναμέζοι που μας οδήγησαν στις οικογένειες που μας φιλοξενούν την πρώτη εβδομάδα.  Συναντηθήκαμε με άλλες 6 χώρες που φιλοξενούνται και αυτές στην ενορία San Jose Bun Pastor στην περιοχή «Λα Μέσα».  Οι δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας μέχρι στιγμής είναι οργανωμένες με πολύ μεράκι και με πολλή αγάπη.

Από Παναμά για Ελλάδα

Τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής

  

14/01/2019

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian