ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όσκαρ Ρομέρο. Ο Άγιος Επίσκοπος του Σαλβδόρ

 

         

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 η Καθολική Εκκλησία ανακήρυξε επίσημα 7 νέους αγίους της. Γνωστότερος όλων ο Πάπας Παύλος Στ΄, που υλοποίησε τη Β΄ Σύνοδο του Βατικανού. Αγαπητότερος όλων, ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική, ο δολοφονηθείς, το 1980, Αρχιεπίσκοπος του Σαν Σαλβαδόρ ΟΣΚΑΡ ΡΟΜΕΡΟ.

Περισσότερα...

Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ξενοφοβία, το ρατσισμό και τον λαικιστικό εθνικισμό

   ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

                                             

   Ρώμη 18-20 Σεπτεμβρίου 2018

 

                Τα θέματα που εξετάσθηκαν στην ανωτέρω συνάντηση παραπέμπουν σε πρωτοβουλία οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Και όμως ήταν η Αγία Έδρα (μέσω του Οργανισμού για την Προώθηση της Ολοκληρωμένης Ανθρώπινης Ανάπτυξης, που προΐσταται ο Καρδινάλιος Πέτρος Turkson και του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, όπου συμμετέχουν οι κυριότερες διαμαρτυρόμενες και ορθόδοξες Εκκλησίες  (μέσω του Γενικού Γραμματέα του, αιδ. Olav Fykse Tveit) που συνδιοργάνωσαν την διάσκεψη, καλώντας 200 περίπου άτομα, ως ομιλητές και ακροατές, από τις 5 ηπείρους! Ανάμεσά τους  εξέχουσες προσωπικότητες, όπως η Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Σουηδίας  Antje Jackelen, ο Επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας Heinrich Bedford – Strohn, o Έλληνας Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, η δρ. Evelyn Parker, από την Επισκοπαλιανή Μεθοδιστική Εκκλησία των ΗΠΑ, η πάστορας Tracy Blackmon, από την Ενωτική Εκκλησία του Χριστού των ΗΠΑ και αρκετοί καθολικοί Επίσκοποι από την Αφρική. Επίσης εκπρόσωποι εκκλησιών από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, το Πακιστάν, την Ινδία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Αλβανία, πανεπιστημιακοί από πολλές χώρες, μαχητικοί Ιταλοί ιερείς, αρκετοί νομικοί που ασχολούνται με τα δικαιώματα των προσφύγων, εκπρόσωποι καθολικών οργανώσεων, αλλά και ο υπογράφων, λόγω της εκτίμησης του Οργανισμού της Αγίας Έδρας στο έργο της ελληνικής Συνοδ. Επιτροπής «Δικαιοσύνη και Ειρήνη».

Περισσότερα...

Βραβείο σε βίντεο κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την μετανάστευση και την προσφυγιά

H Αγία Έδρα βραβεύτηκε σε διαφημιστικό φεστιβάλ της Μαδρίτης στον τομέα κοινωνικής ευαισθητοποίησης για 3 1/2 λεπτών βίντεο σχετικά με τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Είναι παραγωγή του τμήματος Μεταναστών και Προσφύγων του Οργανισμού της Αγίας Έδρας για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη:

 

Το δράμα των ναρκωτικών απειλεί την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του ανθρώπου

Μήνυμα του Καρδιναλίου Τουρκσόν για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρήσης και της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού για την  Προώθηση της Ολοκληρωμένης Ανθρώπινης Ανάπτυξης, καρδινάλιος Peter Turkson, έστειλε ένα μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα κατά της χρήσης ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Περισσότερα...

Καρδινάλιος Cañizares (Βαλένθια), «Ο Πάπας συγκινήθηκε από τη γενναιοδωρία και τη φιλοξενία μας»

Έφθασε στο λιμάνι της Βαλένθια το πλοίο Aquarius

Καρδινάλιος Cañizares (Βαλένθια), «Ο Πάπας συγκινήθηκε από τη γενναιοδωρία και τη φιλοξενία μας»

«Ο Πάπας μου ζήτησε να σας πω ότι συγκινήθηκε από τη συμπεριφορά μας και συγχαίρει την Επισκοπή της Βαλένθια για την ετοιμότητα και τη γενναιοδωρία με την οποία ανταποκρίθηκε και το παράδειγμα της φιλανθρωπίας καλωσορίζοντας αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους».

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian