Νέος Αποστολικός Νούντσιος στη Μ. Βρετανία ο σεβασμιότατος Edward Joseph Adams

Ο πάπας Φραγκίσκος διόρισε νέο Αποστολικό Νούντσιο στη Μεγάλη Βρετανία, την Αυτού Εξοχότητα Αρχιεπίσκοπο Edward Joseph Adams, μέχρι τώρα Αποστολικό Νούντσιο στην Ελληνική Δημοκρατία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Adams γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ) τον Αύγουστο του 1944. Χειροτονήθηκε ιερέας της Αρχιεπισκοπής της Φιλαδέλφειας στις 16 Μαΐου 1970.

Μετά τη φοίτησή του στην Εκκλησιαστική Ποντιφική Ακαδημία στη Ρώμη, εισήλθε στην Διπλωματική Υπηρεσία της Αγίας Έδρας, το Μάρτιο 1976, στη συνέχεια υπηρέτησε για πολλά χρόνια σε Αποστολικές Νουντσιατούρες σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Διορίστηκε Αποστολικός Νούντσιος στο Μπαγκλαντές και τιτουλάριος Αρχιεπίσκοπος της Scala στις 24 Αυγούστου 1996 και, στη συνέχεια, Αποστολικός Νούντσιος στη Ζιμπάμπουε τον Αύγουστο του 2002, Αποστολικός Νούντσιος στις Φιλιππίνες τον Σεπτέμβριο του 2007, και Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2011.

Στις 8 Απριλίου 2017 ανακοινώθηκε από το Βατικανό η είδηση του διορισμού του ως Αποστολικού Νουντσίου στη Μεγάλη Βρετανία.

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian