22ο Συνέδριο ASSEDIL των σχολείων "Δελασάλ"

Σε πανηγυρικό κλίμα, το Σάββατο, 29 Απριλίου, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 22ο ετήσιο συνέδριο ASSEDIL, στο οποίο παίρνουν μέρος οι Διευθυντές των  Λασαλιανών σχολείων των χωρών της Ευρώπης και Μεσογείου. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε, φέτος, στην Τενερίφη και είχε θέμα: "Η λασαλιανή παιδαγωγική στον 21ο αιώνα: προοπτικές και προκλήσεις".

 Από τις εργασίες του συνεδρίου

Συμμετείχαν 144 σύνεδροι από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Μάλτα, την Πολωνία, την Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν η κ. Ντίνα Βουτσίνου, γενική διευθύντρια του δημοτικού «Άγιος Γεώργιος» στη Σύρο και ο κ. Αντώνης Ρηγούτσος, γενικός διευθυντής του δημοτικού «Δελασάλ» στον Άλιμο Αττικής. Το συνέδριο φιλοξενήθηκε στο σχολείο La Salle - San Ildefonso, που έχει 1.800 μαθητές και βρίσκεται στην πρωτεύουσα Santa Cruz της Τενερίφης.

Το σχολείο La Salle - San Ildefonso

Η Ελληνική αντιπροσωπεία

Το διοικητικό συμβούλιο του ASSEDIL

Επί τρεις ημέρες, οι σύνεδροι παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, αντάλλαξαν απόψεις σε ομάδες και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του διεθνούς δικτύου των σχολείων Δελασάλ, καθώς σημαντικός στόχος του συνεδρίου είναι η αλληγογνωριμία των  διευθυντών και η σύναψη μεταξύ τους στενών σχέσεων επικοινωνίας, πληροφόρησης και συνεργασίας. Κορυφαία στιγμή ήταν η αρχιερατική θεία λειτουργία, που τελέστηκε από τον επίσκοπο της La Laguna, της πρώτης πρωτεύουσας του νησιού.

 Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό της La Laguna

Το 23ο Συνέδριο ASSEDIL θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, από 18 έως 21 Απριλίου 2018.

 

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian