Ο Πάπας αναχωρεί για Μοζαμβίκη, Μαδαγασκάρη και Μαυρίκιο, πραγματοποιώντας έτσι το 4ο Αποστολικό Ταξίδι του στην Αφρική

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε από τη Ρώμη με πρώτο προορισμό τη Μοζαμβίκη. Το πρωί, στις 8:04 π.μ., η πτήση της Alitalia, που μεταφέρει τον Πάπα, τους συνοδούς και τους δημοσιογράφους, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης, με προορισμό την πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας Μαπούτο.

 Η επίσκεψη του Αγίου Πατέρα 4-10 Σεπτεμβρίου στις χώρες της Μοζαμβίκης, της Μαδαγασκάρης και του Μαυρίκιου σηματοδοτεί την τέταρτη επίσκεψη του Πάπα στην Αφρική, τη δεύτερη στην υποσαχάρια Αφρική και αποτυπώνει το ενδιαφέρον του Αγίου Πατέρα για τις περιφέρειες και τους φτωχούς. Ενώ σηματοδοτεί το 31ο Απόστολο ταξίδι του. Κάθε μια από αυτές τις χώρες είχε επισκεφθεί ο άγιος Πάπας Ιωάννης Παύλος  Β'.

Χθες, όπως συνηθίζει, ο πάπας Φραγκίσκος πήγε στη Βασιλική της Ρώμης Σάντα Μαρία Ματζιόρε για να εμπιστευτεί και αυτό του το ταξίδι στη βοήθεια και την προστασία της Παναγίας. Μετά από μια πτήση σχεδόν 11 ωρών, ο Πάπας θα φθάσει στην πρωτεύουσα της χώρας του Μαπούτο μετά τις 6:30 μ.μ. τοπική ώρα και θα μεταβεί κατευθείαν στην κατοικία του αποστολικού νουντσίου όπου και θα διαμένει καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα.

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian