«Του Θεού τα πράγματα» Τα παιδιά μοιράζονται τη Βίβλο της ψυχής τους

Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία, οργανική συνέχεια της πρώτης Βιβλικής Εταιρίας στη Κέρκυρα το 1819, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών αδιάκοπης προσπάθειας για την κατά το δυνατόν ευρύτερη κυκλοφορία της Αγίας Γραφής στη Ελλάδα διοργάνωσε εκδήλωση μαθητικών δράσεων για παιδιά γυμνασίου και λυκείου, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στους χώρους της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Ψυχικό ενώ προκήρυξε διαγωνισμό ζωγραφικής και συγγραφής λογοτεχνικού κειμένου για παιδιά δημοτικού, ο οποίος τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο διαγωνισμός είχε θέμα τις παραβολές α) Σπλαχνικού πατέρα (Λκ.15,11-32) ή β) Καλού Σαμαρείτη (Λκ. 10, 25-37) ή γ) Χαμένου προβάτου (Μτθ. 18,12-14 / Λκ. 15,1-8).

Έλαβαν μέρος 13 γυμνάσια και λύκεια και 14 δημοτικά ιδιωτικά και δημόσια από την περιοχή της Αττικής. Συμμετείχαν περίπου 300 μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων. Τα παιδιά τραγούδησαν, χόρεψαν, δημιούργησαν, ζωγράφισαν, παρουσίασαν έρευνες και δραστηριότητες, έπαιξαν πάντα με θέμα τη Βίβλο και κυρίως «μίλησαν» μ’ αυτήν και γι’ αυτήν! Όταν δίνει κανείς κίνητρο στα παιδιά μπορούν να κάνουν θαύματα. Στη διάρκεια αυτής της ολοήμερης συνάντησης πέρασαν από τους χώρους της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών γύρω στα 400 άτομα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον οικοδεσπότη φρερ Μάριο Καπέλλα, Γενικό Διευθυντή της Σχολής για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί αβραμιαία! Στα παιδιά μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Γεν. Διευθυντής κ. Μιχάλης Χατζηγιάννης, οι οποίοι, μαζί με τον φρερ Μάριο βράβευσαν τα παιδιά που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής και συγγραφής λογοτεχνικού κειμένου. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής που αξιολόγησαν τα έργα των παιδιών ήταν α) η κ. Αικατερίνη Βάγγερ, φιλόλογος, πρώην διευθύντρια Γυμνασίου, ο κ. Νεκτάριος Μαμάης, θεολόγος, ζωγράφος, εικονογράφος, η κ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, Δρ Παιδαγωγικής, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου, Συγγραφέας, ο κ. Γιώργος Σώχος, Διευθυντής Πωλήσεων της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας και η κ. Ούρσουλα Φωσκόλου, Συγγραφέας (κρατικό βραβείο λογοτεχνίας 2017).

Στην οργανωτική επιτροπή μετείχαν οι: α) Μαρία Σικ, μέλος της επιτροπής διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της ΕΒΕ, δικηγόρος (Πρόεδρος) β) Άντζελα Σεστρίνη, καθηγήτρια γαλλικών, εκτελεστική γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Μαριανής Αποστολής γ) Αικατερίνη Βάγγερ, φιλόλογος και δ) Μαρία Λυράκη, θεολόγος.

Στο τέλος της ημέρας ο Γεν. Διευθυντής της ΕΒΕ δέχτηκε προτάσεις από εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων για να υπάρξει συνέχεια των δράσεων αυτών ανά έτος ή ανά διετία αφενός μεν για λόγους εξωστρέφειας της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας όσο και κυρίως για να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και οικογένειες να γνωρίσουν σε βάθος την Αγία Γραφή.

 

Από την οργανωτική επιτροπή

                                                                                           Μαρία Σικ

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian