Ο Πάπας στη Γενική Ακρόαση της Τετάρτης: Κοντά σε εκείνους που έχουν προσβληθεί από τον Κορωνοϊό Covid-19 και το νοσηλευτικό προσωπικό

 

Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, μιλώντας σε ένα πλήθος 12.000 ανθρώπων, για τρίτη φορά ο Πάπας αναφέρθηκε στον Κορωνοϊό, εκφράζοντας την εγγύτητά του στους ασθενείς, τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό που εργάζονται σκληρά για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Το θέμα της ερήμου ήταν στην καρδιά των κατηχήσεων της Τετάρτης (των Τεφρών στο δυτικό εορτολόγιο), αν και οι περισσότεροι ζούμε σε πόλεις. «Είναι η ώρα να αποσυνδεθούμε από τα κινητά τηλέφωνα». Δείξτε συμπόνια σε εκείνους «που απορρίπτονται».

«Θα ήθελα, για άλλη μια φορά, να εκφράσω την εγγύτητά μου σε όσους έχουν προσβληθεί από τον Κορωνοϊό και τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που τους φροντίζουν, στις πολιτικές αρχές και σε όλους όσοι εμπλέκονται στην παροχή βοήθειας σε ασθενείς αλλά και για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού»: ήταν τα λόγια του Πάπα πριν από τις ευχές προς τους ιταλόφωνους πιστούς, με τις οποίες, κατά παράδοση, ολοκληρώνεται η γενική ακρόαση της Τετάρτης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Σήμερα ήταν η τρίτη φορά που ο πάπας Φραγκίσκος έκανε δημόσια δήλωση για τον COVID-19. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Ακρόασης της 12ης Φεβρουαρίου, είχε καλέσει τους πιστούς να προσευχηθούν «για τους Κινέζους αδελφούς και αδελφές μας που υποφέρουν από αυτή την τρομερή ασθένεια. Μακάρι να βρουν το δρόμο τους προς την υγεία το συντομότερο δυνατόν». Αλλά και στην Θεομητορική Προσευχή Άγγελος Κυρίου στις 26 Ιανουαρίου είχε πει : «Είθε ο Κύριος να υποδεχθεί τον αποθανόντα στην ειρήνη, να παρηγορήσει τις οικογένειες και να υποστηρίξει τη μεγάλη δέσμευση της κινεζικής κοινωνίας, η οποία έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτής της επιδημίας».

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian