19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Έγγραφο αφιερωμένο στην Ιερά Καρδία του Ιησού σκοπεύει να δημοσιεύσει τον Σεπτέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα έγγραφο αφιερωμένο στην ευλάβεια της Ιεράς Καρδίας του Ιησού για να «φωτίσει την πορεία της εκκλησιαστικής ανανέωσης, αλλά και για να πει κάτι σημαντικό σε έναν κόσμο που φαίνεται να έχει χάσει την καρδιά του».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας Γενικής Ακρόασης -της πρώτης του για τον Ιούνιο, μήνα που είναι αφιερωμένος στην Ιερά Καρδία- υπενθύμισε ότι στις 27 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους συμπληρώθηκαν 350 χρόνια από το πρώτο όραμα της Αγίας Μαργαρίτας Μαρίας Αλακόκε για την Ιερά Καρδία του Ιησού.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, έχουν ήδη αρχίσει οι εορτασμοί για την ευλάβεια της Ιεράς Καρδίας σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και ότι θα ολοκληρωθούν στις 27 Ιουνίου του επόμενου έτους. 

Για το λόγο αυτό, είπε ο Πάπας, ετοιμάζει «ένα έγγραφο που θα συγκεντρώνει τους πολύτιμους προβληματισμούς προηγούμενων διδακτικών κειμένων και μια μακρά ιστορία που χρονολογείται από τις Άγιες Γραφές, για να επαναφέρει σήμερα, σε ολόκληρη την Εκκλησία, αυτή την γεμάτη πνευματική ομορφιά ευλάβεια».

«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ ωφέλιμο για εμάς να στοχαστούμε πάνω σε διάφορες πτυχές της αγάπης του Κυρίου που μπορούν να φωτίσουν την πορεία της εκκλησιαστικής ανανέωσης- αλλά και να πούμε κάτι σημαντικό σε έναν κόσμο που φαίνεται να έχει χάσει την καρδιά του», είπε.

Έτσι, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους πιστούς να τον συνοδεύσουν στην προσευχή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προετοιμασίας, με την πρόθεση να δημοσιοποιήσει το έγγραφο αυτό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Προσευχές για την ειρήνη

Κατά τη γενική ακρόαση, ο Πάπας Φραγκίσκος ανανέωσε επίσης την έκκλησή του για την ειρήνη στον κόσμο, ζητώντας από τους πιστούς να τον ακολουθήσουν στην προσευχή.

«Ζητάμε από τον Κύριο τη μεσιτεία της Μητέρας Του για την ειρήνη», είπε, προσθέτοντας, όπως έχει κάνει τόσες φορές, προσευχές για «Ειρήνη στη βασανισμένη Ουκρανία, ειρήνη στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ, ειρήνη στη Μιανμάρ…».

«Ας προσευχηθούμε να μας χαρίσει ο Κύριος το δώρο της ειρήνης και ο κόσμος να μην υποφέρει τόσο πολύ από τους πολέμους», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Προηγούμενο Άρθρο

Πώς και σε ποια γλώσσα δίδαξε ο Ιησούς το «Πάτερ ήμων»;

Επόμενο Άρθρο

Σύνοδος για την Συνοδικότητα. Αρχίζουν οι εργασίες για την προετοιμασία του Instrumentum laboris

You might be interested in …

Καρδινάλιος Erdo: Ο πάπας Φραγκίσκος ήρθε στην Ουγγαρία με πολλή αγάπη

Ο Καρδινάλιος Péter Erdο, Αρχιεπίσκοπος του Έστεργκομ-Βουδαπέστης, σε συνέντευξή του στο Vatican News, μίλησε για το Αποστολικό Ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου στην Ουγγαρία και όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Πάπας ήρθε ως ένας πραγματικός προσκυνητής της […]

Νερό και Κλίμα. Ο Πάπας ζητά μια παγκόσμια προσέγγιση

Νερό, Κλίμα Ο πάπας ζητά μια παγκόσμια προσέγγιση μήνυμα στη διεθνή συνάντηση στη Ρώμη Μπροστά στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, ο πάπας Φραγκίσκος ζητά έγκαιρες και αποτελεσματικές απαντήσεις, σε μήνυμά του προς τη διεθνή διάσκεψη […]