20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Έγκριση σχεδίου του εγγράφου εργασίας για τη Σύνοδο για τη Συνοδικότητα

Στις 10-11 Μαΐου, το 15ο Τακτικό Συμβούλιο* της Γενικής Γραμματείας της Συνόδου συνήλθε στη Ρώμη για να συζητήσει το Instrumentum laboris: το έγγραφο εργασίας για τους συμμετέχοντες στην πρώτη σύνοδο της 16ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων (4-29 Οκτωβρίου 2023).

Στην ολομέλεια και σε γλωσσικές ομάδες εργασίας, τα μέλη του Συμβουλίου, συνοδευόμενα από ορισμένους συμβούλους, εξέτασαν, τροποποίησαν και ενέκριναν το Instrumentum laboris, το οποίο αναμένεται να δημοσιευθεί στις αρχές Ιουνίου.

Οι συμμετέχοντες ενέκριναν επίσης τη μεθοδολογία της συνέλευσης. Επιπλέον, οι εργασίες περιλάμβαναν συζήτηση και μελέτη σχετικά με την προετοιμασία των συμμετεχόντων και ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την Αγρυπνία στις 30 Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Μαζί2023 (για περισσότερες πληροφορίες: www.together2023.net) καθώς και για την πνευματική προετοιμασία για τους συμμετέχοντες στη συνέλευση (1-3 Οκτωβρίου 2023).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα αδελφοσύνης και περιελάμβανε αρκετές στιγμές προσευχής και χρόνο για προσωπικό προβληματισμό.
 


***************************
*Τα μέλη του Τακτικού Συμβουλίου αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους στο τέλος της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που τα εξέλεξε. Είναι μέλη της επόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και η θητεία τους παύει όταν η τελευταία διαλύεται.

Προηγούμενο Άρθρο

Στη Ρώμη η συνάντηση της Διεθνούς Κάριτας (Caritas Internationalis) για την εκλογή προέδρου και ηγεσίας

Επόμενο Άρθρο

Πάπας: Η οικογένεια είναι το μέλλον της κοινωνίας

You might be interested in …

Μήνυμα του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου, για την 37η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2022-2023

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥΓΙΑ ΤΗΝ 37η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2022-2023 «Η Μαρία σηκώθηκε και αναχώρησε γρήγορα» (Λκ 1,39) Αγαπητοί νέοι! Το θέμα της ΠΗΝ στον Παναμά ήταν: «Ιδού η δούλη του Κυρίου, ας γίνει […]

Η ενότητα, η καταπολέμηση της φτώχειας, η κοινωνική ισότητα και η νεοαποικιοκρατία, κύριες ανησυχίες της Αφρικανικής Εκκλησίας

Η Συνέλευση της Αφρικανικής Συνόδου για τη Συνοδικότητα που πραγματοποιείται στην Αντίς Αμπέμπα (Αιθιοπία) εισήλθε στη δεύτερη σύνοδο εργασίας, καθώς οι προσευχές, ο προβληματισμός, η πνευματική συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το έγγραφο […]