2 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αθήνα: Ένας ξεχωριστός εορτασμός της Ημέρας Κάριτας

Ένα ξεχωριστό εορτασμό της Ημέρας Κάριτας διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κάριτας Αθήνας το Σάββατο 30 Μαρτίου.

Αρχικά τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον κατάμεστο Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών και Πρόεδρου της Κάριτας Αθήνας π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου και συλλειτουργούντος του Αντιπροέδρου και Διευθυντή της Οργάνωσης π. Ιωάννη Πάτση, του εφημερίου π. Τζώρτζη Αλτουβά και του Διακόνου π. Javier Perez.

Στη συνέχεια δόθηκε συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Αλσούπολης, με τίτλο «Το Καρουζέλ της αγάπης», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θωμά Κοντογεώργη και τη συνοδεία κρουστών με τον κ. Τάκη Βασιλείου και κοντραμπάσου με τον κ. Αλέξανδρο Τράμπα, στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών.

Το καλωσόρισμα και μια σύντομη παρουσίαση του έργου της Κάριτας Αθήνας έκανε ο Αντιπρόεδρος και Διευθυντής π. Ιωάννης Πάτσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο Σεβασμιότατος Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα π. Savio Hon Tai-Fai, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης και η Διευθύντρια του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Αλσούπολης κα Μαρία Τσάμη, η οποία ευχαρίστησε την Κάριτας Αθήνας για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

  

Η ερμηνεία των 55 παιδιών που προέρχονται από τριάντα διαφορετικές χώρες, καθώς και το πρόγραμμα του μουσικού αυτού διαπολιτισμικού ταξιδιού με επίκεντρο την Αγάπη, συγκίνησαν το κοινό που δεν έπαψε να χειροκροτεί στο άκουσμα γνωστών επιτυχιών των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Στέφανου Κορκολή, Χρήστου Θηβαίου, Γιώργου Ανδρέου, Χριστόδουλου Χάλαρη, Karl Jenkins και John Lennon, καθώς και των παραδοσιακών τραγουδιών από την Κένυα και τη Σενεγάλη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνων σε όλα τα μέλη της χορωδίας, καθώς και στον μαθητή Μαρκ-Ίαν Γκαλόλο από τις Φιλιππίνες, ο οποίος παρέλαβε και ένα καρουζέλ ως δώρο από τη Γενική Γραμματέα της Κάριτας Αθήνας κα Μπέτυ Ιουστινιανού-Μέρριττ, εκ μέρους του Δ.Σ., για την πανέμορφη ζωγραφιά του, που αποτέλεσε το εικαστικό θέμα της αφίσας και του προγράμματος της εκδήλωσης!

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεοσύστατη Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, η οποία συγκροτήθηκε το σχολικό έτος 2017-2018 από το δάσκαλο μουσικής κ. Θωμά Κοντογεώργη και αποτελείται από μαθητές όλων των τάξεων, έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας ενεργός πολιτιστικός φορέας κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ. Κυριάκος Κουτρούλης, ο Επιστημονικός Σύμβουλος  του αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δρ. Γιώργος Δαρεμάς, η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κα Αμαλία Τζίβα, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης, η Υποδιευθύντρια Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Αλσούπολης κα  Ράνια Μπεντεβή, ο Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, τα μέλη του ΔΣ της Κάριτας Αθήνας κυρίες Ελένη Κάραμποττ και Νικολέτα Δελατόλα και κύριοι Στανίσλαος Στουραΐτης και Μαρίνος Ρούσσος, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Προσφυγικού Έργου της Οργάνωσης κυρίες Ιλιάνα Ραουζαίου και Γεωργία Φόνσου, ο Διευθυντής Λειτουργίας κ. Φίλιππος Σαλίμπας, η Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών της Κάριτας Ελλάς κα Λιζέτα Μηλιάρη, η εκπρόσωπος του Τάγματος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ, Αδελφή Άννα-Μαρία Πρίντεζη, πολλοί εργαζόμενοι της Κάριτας Αθήνας και της Κάριτας Ελλάς, εθελοντές, μέλη των ενοριακών Κάριτας, γονείς των παιδιών και πλήθος κόσμου.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Αθήνα: Ημέρα Κάριτας

Επόμενο Άρθρο

Λειτουργία για την Ημέρα ΚΑΡΙΤΑΣ, ομιλία σεβασμιοτάτου Σεβαστιανού

You might be interested in …

Αθήνα: Χειροτονία σε πρεσβύτερο του π. Javier Rerez Victoria

«Δεν με διαλέξατε εσείς, αλλά εγώ σας διάλεξα και σας όρισα να πάτε και να καρποφορήσετε,  κι ο καρπός σας να είναι μόνιμος»    (Ιω 15,16)   Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών […]

Β’ Σύναξη Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών. Σάββατο 2 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 άρχισαν οι εργασίες της Β΄ Σύναξης της Αρχιεπισκοπής μας, στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc, στον Πειραιά. Οι εργασίες θα συνεχίσουν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στον ίδιο χώρο, και θα […]