19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αθήνα: Εορτή Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου


Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, η πόλη των Αθηνών εόρτασε τον πολιούχο προστάτη της.  Έτσι και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στις 6.30 το απόγευμα υποδέχτηκε τους πιστούς που έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου, του πρώτου Αθηναίου επισκόπου ο οποίος, ακούγοντας τα λόγια του απόστολου Παύλου προς τους Αθηναίους, μεταστράφηκε και  τον ακολούθησε.

    

Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο προΐστατο ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος Φώσκολος. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Αποστολικός Νούντσιος σεβ. Σάβιο, ο Έξαρχος Ελληνορύθμων Καθολικών, σεβ. Εμμανουήλ, ο Έξαρχος Αρμενίων Καθολικών πανοσ. Ιωσήφ  και σχεδόν το σύνολο του ιερού Κλήρου της εκκλησιαστικής επαρχίας της Αθήνας. Ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός απουσίαζε στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο στην συνάντηση των προέδρων των Συνόδων των Καθολικών Ιεραρχιών της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία.

Παρόλο που οι απεργίες και η κακοκαιρία δεν βοήθησαν στην προσέλευση πλήθους πιστών, η συμμετοχή και η ευλάβεια του εκκλησιάσματος, πραγματικά, φανέρωσαν το πολύτιμο δώρο της πίστης και πως αυτό εκδηλώνεται μέσα από τη λατρευτική πράξη της Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο σεβασμιότατος Νικόλαος είπε:  Link: Η ομιλία του Σεβασμιοτάτου

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο ιερός Κλήρος της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Καθολικών Αθηνών θέλησε να ευχαριστήσει έναν άνθρωπο που για 40 χρόνια στάθηκε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου και των ιερέων, βοηθώντας τους στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους: την γραμματέα της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, κα Μαρία Αλβέρτη, η οποία συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. Μιλώντας εξ ονόματος όλων των ιερέων, ο π. Ιωάννης Βαρθαλίτης διάβασε μια σύντομη ευχαριστήρια επιστολή:

Στο τέλος αυτής της Θείας Ευχαριστίας θέλουμε να εκφράσουμε την αγάπη, την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση προς το Θεό πρωτίστως με την τέλεση των μυστηρίων που μας εμπιστεύθηκε, αλλά σήμερα ιδιαίτερα με το να τιμήσουμε τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο αυτή η Χάρη του Θεού αντανακλά στα παιδιά του.

Με αφορμή την αποχώρηση από τη γραμματεία της Αρχιεπισκοπής της Κας Μαρίας Αλβέρτη ύστερα από 40 χρόνια περίπου εργασίας και υπηρεσίας θεωρούμε χρέος μας, να εκφράσουμε ολόθερμα την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση προς το πολύτιμο έργο σας για εμάς και όλη την Εκκλησιαστική μας Επαρχία, το οποίο αφορούσε όλους τους τομείς δράσης της.

Μετά τη 2η Σύνοδο του Βατικανού τονίστηκε με έμφαση η σημασία και ο ρόλος των λαϊκών πιστών μέσα στην Εκκλησία. Η παρουσία σας δεν ήταν μόνο αυστηρά επαγγελματική αλλά και γεμάτη προσφορά, θέρμη, αγάπη για την Εκκλησία, με όλες τις κοινότητες που περιλαμβάνει και τέλος μια ιδιαίτερη αγάπη προς τους ιερείς που όλοι ανεξαιρέτως νιώσαμε προσωπικά.

Όταν προτάθηκε να γίνει αυτή η αναγνώριση και απονομή ήταν μια από τις στιγμές που ο κλήρος συμφώνησε άμεσα, σύσσωμος και με μεγάλη χαρά. Δε συμβαίνει πάντα αυτό και ποτέ ίσως δεν συμφωνήσαμε όλοι σε κάτι, τόσο γρήγορα!

Κλείνοντας λοιπόν σας διαβεβαιώ ότι πάντοτε θα σας θυμόμαστε με περισσή αγάπη και εκτίμηση. 

Όταν υπάρχει επαγγελματισμός,

όταν υπάρχει αρετή και ευγένεια,

όταν υπάρχει διακριτικότητα και υπομονή: έχουμε καλά αποτελέσματα.

Όταν υπάρχουν όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα έχουμε την Κα Μαρία Αλβέρτη!

Ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα.

Δεν θα πούμε Αντίο αλλά: εις το επανιδείν

 

Φανερά συγκινημένη, η κ. Αλβέρτη ευχαρίστησε για την τιμή που της αποδόθηκε και τα λόγια της εκδήλωσαν την αγάπη της για την Εκκλησία και τους υπηρέτες της.     

Προηγούμενο Άρθρο

Τήνος: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της Παναγίας του Ροδαρίου

Επόμενο Άρθρο

Πανηγύρισε ο καθεδρικός Ναός Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου

You might be interested in …

Εορτή του Αγίου Λουκά

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 η Ενορία του Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής εόρτασε με μεγαλοπρέπεια τον προστάτη της Άγιο Λουκά τον Ευαγγελιστή. Ταυτόχρονα εφέτος είχαμε την χαρά να εγκαινιάσουμε μία μεγάλη ανακαίνιση που κάναμε στην […]