21 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αθήνα: Εορτή Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστή

 

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, η Ενορία του Αγίου Λουκά στο Ηράκλειο της Αττικής γιόρτασε με κάθε επισημότητα τον Ευαγγελιστή προστάτη της Άγιο Λουκά.

Στις 6.30 το απόγευμα στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος και συλλειτούργησαν μαζί του:

Ο εκπρόσωπος του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα, Αποστολικός Νούντσιος, Σεβασμιότατος  π. Σάβιο Χον, ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Λουκά π. Ανδρέας Βουτσίνος, ο Εφημέριος Αγίου Παύλου Πειραιά π. Ιωάννης Πάτσης,

ο Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Διονυσίου π. Τζώρτζης Αλτουβάς, ο Εφημέριος Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω π. Ιωσήφ Ικόνγκο, ο Υπεφημέριος Αγίου Ιωάννη Ψυχικού π. Javier Perez, ο βοηθός Εφημερίου Αγίου Παύλου Πειραιά π. Αιμίλιο και ο μόνιμος Διάκονος της Αρχιεπισκοπής μας π. Δημήτρης Αλτουβάς.

Η παρουσία Μοναχών και λαϊκών από όλες τις Ενορίες της Επαρχίας μας μεγάλη και η Χορωδία της Ενορίας είχε φροντίσει υπό την Διεύθυνση της κ. Ειρήνης Πρίντεζη την εμψύχωση της Θείας Λειτουργίας. Παρών και ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Αττικής κ. Μπάμπαλος με αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του είπε: Link: Η ομιλία του Σεβασμιοτάτου

 Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη περιφορά της Εικόνας του Αγίου Λουκά στην ομώνυμη πλατεία που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό.

 Εκεί ο Σεβασμιότατος μαζί με όλους τους παρόντες Ιερωμένους ανάγνωσε μία προσευχή για τον Άγιο Λουκά και όλοι μαζί ζητήσαμε από τον Άγιο Ευαγγελιστή την προστασία του, τόσο προσωπικά όσο και για τις οικογένειές μας και να είμαστε Υγιείς μετά από ένα χρόνο να είμαστε πάλι «κοντά του».

 Μετά την επιστροφή μας στον Ιερό Ναό και την Ευλογία των Σεβασμιοτάτων, ασπασθήκαμε όλοι λείψανο του Αγίου Λουκά, πήραμε από ένα άρτο που είχε Ευλογήσει προηγουμένως ο Αρχιεπίσκοπός μας και στο κέρασμα που είχε ετοιμάσει η Ενορία στο προαύλιο του Αγίου Λουκά, ανταλλάξαμε ευχές Υγείας και να συνεχίσουμε έχουμε την Ευλογία του Ουράνιου Πατέρα μας.

 «Πηγαίνετε, σας στέλνω σαν πρόβατα ανάμεσα σε λύκους,

μην πάρετε μαζί σας ούτε χρήματα, ούτε σακίδιο,

ούτε σανδάλια, και μην χαιρετάτε κανέναν στην πορεία».

(Λουκάς 10, 1-11)

                                                                       Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Τήνος: Χαιρετισμός σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νικολάου στο 11ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων.

Επόμενο Άρθρο

Προχωρούν οι μακαριωνυμίες των ιδρυτών της κοινότητας πάπας Ιωάννης 23ος και Κινήματος Φοκολαρε

You might be interested in …

Εορτή της Μεταστροφής του Αποστόλου Παύλου στον Πειραιά

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ – ΕΝΟΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Όπως κάθε Κυριακή, τα βήματά μου με οδηγούν στην Εκκλησία του Αγίου Παύλου στον Πειραιά. Βλέπω τις σημαίες και αμέσως θυμάμαι ότι […]