6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αθήνα: Εορτή της Αγίας Τριάδας

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 Εορτή της Αγίας Τριάδας, τελέσθηκε, όπως κάθε χρόνο, στον υπό ανέγερση ομώνυμο Ιερό Ναό στην Παλλήνη Αττικής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η τελετή, στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος πρώην Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών π. Νικόλαος Φώσκολος, ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και συλλειτούργησαν μαζί του ο Εφημέριος Αγίας Θηρεσίας Κυψέλης π.Αλέκος Ψάλτης, ο Εφημέριος Αγίου Λουκά Ηρακλείου π. Javier Perez-Victoria, ο Εφημέριος Ευαγγελιστρίας Καλλιθέας π. Δημήτρης Παλαιολόγος,ο πρώην Εφημέριος Αγίου Λουκά Ηρακλείου π. Αντρέας Βουτσίνος, και ο βοηθός Εφημερίου Αγίας Θηρεσίας Κυψέλης π. Germain Salamu Kasereka.

Μέλη της Ενορίας του Αγίου Λουκά με την αμέριστη συμπαράσταση του π. Javier και του π. Αντρέα είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν αρκετές καρέκλες και πάγκους, ώστε όσοι προσήλθαν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας να μπορέσουν να καθίσουν.

Όλο το εκκλησίασμα αποτέλεσε την χορωδία της Θείας Λειτουργίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος τόνισε, την σημασία της Αγίας Τριάδος στην ζωή κάθε Χριστιανού, αφού υπάρχουν άλλες θρησκείες όπως οι Ιουδαίοι, οι οποίοι πιστεύουν στον αληθινό Θεό, αλλά δεν γνωρίζουν το Μυστήριο της Αγίας Τριάδος.

Το Μυστήριο αυτό μας αποκάλυψε ο Θεός μέσω του Ιησού Χριστού και το Μυστήριο αυτό «ξεπερνά» τις ανθρώπινες δυνάμεις, τις ανθρώπινες δυνατότητες και είναι μία αλήθεια της Πίστεώς μας.

Συνέχισε ο Σεβασμιότατος λέγοντας ότι σε όλα τα Μυστήρια επικαλούμαστε την Αγία Τριάδα και η Αγάπη μεταξύ των 3 προσώπων της Αγίας Τριάδος, είναι η πηγή της Σωτηρίας μας.

Κατέληξε δε τονίζοντας, ότι ο Θεός έστειλε τον Υιό Του για να μας λυτρώσει, έστειλε το Άγιο Πνεύμα για να μας πλουτίσει με τα Δώρα Του και να δημιουργήσει αυτή την κοινωνία στην οποία ζούμε και μας προέτρεψε να σκύψουμε Ευλαβικά το κεφάλι μας ,να ζητήσουμε από τον Κύριο να μας βοηθήσει να ζούμε μέσα στο Μυστήριο της Αγάπης του Θεού!!!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και μετά την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου, ένα μικρό κέρασμα μας επέτρεψε να ανταλλάξουμε ευχές και να εκφράσουμε την αισιοδοξία μας, ότι η πρόνοια του Κυρίου θα φροντίσει γρήγορα, πολύ γρήγορα να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού και τέλος να ανανεώσουμε το ραντεβού μας με Υγεία για το 2024!!!

«Να είναι όλοι ένα,όπως εσύ Πατέρα,είσαι

ενωμένος μ’ εμένα. Να είναι κι αυτοί ενωμένοι

μ’ εμάς,κι έτσι ο κόσμος να πιστέψει ότι

μ’ έστειλες εσύ»

(Ιωάννη 17,21)

Λ.Ι.Β.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Σταυρός στην καρδιά της Αγίας Τριάδας στη θεολογία και στην τέχνη

Επόμενο Άρθρο

Πάτρα: Εορτή της Αγίας Δωρεάς, Κυριακή 18 Ιουνίου

You might be interested in …

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Καθολικών

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012 του Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Καθολικών κ.κ. Νικόλαου   Προς το χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής   Η φετινή Εορτή των Χριστουγέννων τελείται κατά τη διάρκεια του «Έτους της πίστεως», κατά το […]

Θεία Ευχαριστία, Εορτή Αγίου Μαρκελλίνου Champagnat

18 Απριλίου 1999 – 18 Απριλίου 2024 Επέτειος 25 ετών από την αγιωνυμία του Μαρκελλίνου Champagnat “Η αγιωνυμία του Μαρκελλίνου Champagnat είναι μια επίσημη αναγνώριση από την Εκκλησία ότι ο Ιδρυτής μας είναι άνθρωπος του […]