7 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αθήνα: Εορτή του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή

Την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 η Ενορία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Ψυχικό τίμησε την Γέννηση του προστάτη της Αγίου Ιωάννη.

Στις 8 το βράδυ τελέσθηκε με Ιερή λαμπρότητα επίσημο Αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις Καθολικών π. Νικόλαο Φώσκολο.

Την Ιερή ακολουθία συνόδευσαν με την συμμετοχή τους οι Σεβαστοί ιερείς π. Ανδρέας Βουτσίνος, εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Ιωάννη Ψυχικού, π. Κρίστιαν Γκασπάλ, εφημέριος των Αγίων Αποστόλων Βούλας, π.Αλμπέρτο εφημέριος του Αγίου Παύλου Κηφισιάς, π.Maurice Joyeux και ο μόνιμος Ιεροδιάκονος της εκκλησιαστικής μας επαρχίας π. Μιχαήλ Σπαντάρο.

Παρόντες επίσης πολλοί εκπρόσωποι μοναχικών Ταγμάτων και πλήθος πιστών της Ενορίας αλλά και πολλών άλλων Ενοριών της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας.

Στην πρώτη σειρά ήταν τα μικρά παιδιά της Ενορίας που έλαβαν εφέτος το Μυστήριο του Χρίσματος και για πρώτη φορά τη Θεία Κοινωνία.

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Άγιος Ιωάννης είναι ο μοναδικός Άγιος, αν εξαιρέσουμε την Παναγία, του οποίου τελούμε όχι μόνο την ημέρα της επιστροφής του στον Πατέρα, αλλά και την ημέρα της γέννησής του στη γη. Η ζωή του ήταν μία προσπάθεια μετάδοσης της Χριστιανικής Πίστης. Και οι σημερινές ανάγκες της κοινωνίας που ζούμε τον φέρνουν στη μνήμη μας πολλές φορές. Τα λόγια του «Ιδού ο Αμνός του Θεού, Ιδού ο αίρων την αμαρτία του κόσμου» πρέπει να οδηγούν τη ζωή μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα στην αυλή της Εκκλησίας.

Η πανήγυρη αυτή ας φανερώσει λοιπόν σε όλους μας,

μια πολύτιμη ευκαιρία για να αναγνωρίσουμε την πορεία που πρέπει να διατρέξουμε για να αντλήσουμε χαρά

απευθείας από την Πηγή.

 

Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

Προηγούμενο Άρθρο

Παρουσίαση του βιβλίου “Η Ιστορία της εκπαίδευσης στη Σύρο κατά τον 17ο-19ο αιώνα”

Επόμενο Άρθρο

Παντηνιακή Λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς

You might be interested in …

Ενορία Αγίου Παύλου Πειραιά: Επέτειος Μοναχικής Αφιέρωσης

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, στην Θεία Λειτουργία προσευχηθήκαμε για τα 50 χρόνια μοναχικής ζωής των αδελφών του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, αδελφή Άννα-Μαρία Πρίντεζη και αδελφή Λουίζα Παλαιολόγου. Επίσης και για τα […]

Αθήνα: Εγκύκλιος Τεσσαρακοστής

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΩ, ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ   Προς το χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής   Κατά το εφετινό λειτουργικό έτος ολόκληρη η καθολική Εκκλησία στρέφει την προσοχή της στον ιερό θεσμό της οικογένειας, […]

Ep 11. «Τι νόημα έχει η ηθική απέναντι στην φθορά και στον θάνατο». Συζητήσεις με τον σεβασμ. Θεόδωρο

Συζητήσεις με τον σεβαμ. Θεόδωρο, Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών. Το ερώτημα που θέσαμε στον σεβασμιότατο Θεόδωρο, είναι «τι νόημα έχει η ηθική απέναντι στην φθορά και στον θάνατο ;» Γιατί εάν η ηθική στάση δεν δικαιώνεται, […]