8 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αθήνα: Παγκόσμια Εβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών

 

Η εβδομάδα από 18 μέχρι 25 Ιανουαρίου  έχει ανακηρυχθεί ως παγκόσμια εβδομάδα Προσευχής για την ενότητα όλων των Χριστιανικών Ομολογιών και αποτελεί μόνιμο θεσμό του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Εκκλησιών, του οποίου Ιδρυτικό Μέλος είναι και η χώρα μας. Το Συμβούλιο αυτό συνεργάζεται στενά με το Συμβούλιο της Καθολικής Εκκλησίας για την προώθηση της Ενότητας των Εκκλησιών.

Στo πλαίσιο αυτής της εβδομάδας, η Εκκλησιαστική μας Επαρχία οργάνωσε και πραγματοποίησε πολλές Συνάξεις Προσευχής σε πολλές από τις Ενορίες μας στην Αθήνα.

Την οργάνωση των Συνάξεων αυτών είχε ο «ακούραστος εργάτης» του Κυρίου, Ιησουίτης Ιερομόναχος π. Μιχάλης Ρούσσος.

Σε μία από αυτές στην Ιερά Μονή των Αδελφών του Καρμήλου στο Ηράκλειο Αττικής, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 5.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η Σύναξη Προσευχής που ανέκαθεν συγκεντρώνει τους Μοναχούς της Επαρχίας μας.

   

Ο Εσπερινός των Αδελφών του Καρμήλου, έγινε με την παρουσία μεγάλου αριθμού Μοναχών όλων σχεδόν των Μοναχικών Ταγμάτων που εργάζονται στην Αθήνα, αλλά και μερικών λαϊκών. Οι ύμνοι του Εσπερινού με τη συμμετοχή όλων των παρόντων βοήθησαν στην αγαλλίαση της ψυχής μας και μας έδωσαν τη δυνατότητα να προβληματιστούμε για την «διάσπαση» των Χριστιανικών Εκκλησιών, και να παρακαλέσουμε τον Κύριο έστω και τώρα, να ενώσει όλους όσοι πιστεύουν σε Εκείνον!!!

Ο π. Μιχάλης μετά τον Εσπερινό και την Προσκύνηση του Αγιοτάτου Μυστηρίου, αναφέρθηκε σε όσους πολλούς έχουν μέχρι τώρα προσπαθήσει για την πολυπόθητη ένωση και παρότρυνε όλους, σε όποιο τομέα μπορούν, να βοηθήσουν σε αυτό!!!

Φεύγοντας από το φιλόξενο χώρο της Μονής των Αδελφών του Καρμήλου, είχαμε στη σκέψη μας ότι ο Χριστός είναι κοντά μας και μέσω της Εκκλησίας Του μας δείχνει τον τρόπο να βαδίσουμε μαζί Του.

Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

Προηγούμενο Άρθρο

Μοίρασμα ωφέλειας πνευματικής

Επόμενο Άρθρο

Όχι χώροι πάρκινγκ ή γκέτο

You might be interested in …

Ι. Μονή αδελφών Καρμήλου της Αθήνας: Η μοναχή αδελφή μας Maylis (Bernadette Joly) παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου του 2024, και ώρα 1π.μ το ξημέρωμα, η μοναχή αδελφή μας Maylis ( Bernadette Joly) παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο παρεκκλήσιο της Μονής μας, […]

Αθήνα: Εορτή Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, η πόλη των Αθηνών εόρτασε τον πολιούχο προστάτη της.  Έτσι και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στις 6.30 το απόγευμα υποδέχτηκε τους πιστούς που έσπευσαν να τιμήσουν […]