20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αθήνα : Υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού

ath_dromosStavr_15
ath_dromosStavr_15

« Η ΠΟΡΕΙΑ στο ΓΟΛΓΟΘΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ».

Την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 όλοι οι πιστοί της εκκλησιαστικής επαρχίας της Αθήνας μαζί με τον Αρχιεπίσκοπό μας Νικόλαο  και τους ιερείς μας προσπαθήσαμε να ζήσουμε την πορεία προς τον Γολγοθά ώστε η πορεία αυτή να μιλήσει μέσα μας γιατί ο Γολγοθάς δεν είναι θάνατος αλλά πορεία προς τη ζωή.

Αρχίσαμε στις 5 με την τελετή Μετανοίας και στις 6.30 πορευτήκαμε προς το κοιμητήριο μελετώντας σε κάθε στάση κείμενα από το Δρόμο του Σταυρού που έγινε την Μεγάλη Παρασκευή του 2011 στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

ath_dromosStavr_18

Με προσευχή, ευλάβεια και κατάνυξη, με αναμμένα κεριά και με τη φλόγα της ελπίδας στα πρόσωπα όλων μας, νέοι και ηλικιωμένοι, λαϊκοί και αφιερωμένοι, άνδρες γυναίκες και παιδιά, ελληνόφωνοι και ξενόγλωσσοι,πιστοί από πολλά κράτη της γής, σαν ένα σώμα αναπέμψαμε δέηση Συγγνώμης και Αγάπης προς Εκείνον που μέσα από το Θάνατο και την Ανάστασή Του έγινε για μας Λόγος προσιτός και καρποφόρος προσφέροντάς μας το μεγαλύτερο δώρο, τη Σωτηρία μας.

Ο λόγος του Σεβασμιοτάτου στο κοιμητήριο μας βοήθησε να εμβαθύνουμε στο ότι η ελπίδα της ζωής έρχεται από την Ανάστασή Του και η δική μας ζωή δεν πρέπει να είναι μόνο Γολγοθάς αλλά ιδίως Ανάσταση.

ath_dromosStavr_2 ath_dromosStavr_7


Στην τελετή εκτός από πολλούς ιερείς, μοναχές, μοναχούς και λαϊκούς συμμετείχαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ.Βλασόπουλος  με πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ath_dromosStavr_11 ath_dromosStavr_16


Η άψογη προετοιμασία από τη Γραμματεία της Ποιμαντικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών και η τέλεια οργάνωση της τελετής από το Ποιμαντικό Συμβούλιο της Ενορίας του Αγίου Λουκά, συνέβαλλαν στην επιτυχία της κορυφαίας αυτής εκδήλωσης για την Τεσσαρακοστή.

Σήμερα που η απώλεια της κοινωνικής δικαιοσύνης και η αδικία της εξουσίας έχουν σαν αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να χάσουμε το ηθικό μας έρχεται Εκείνος και με τη Σταύρωση και την Ανάστασή του «οδηγεί» το αύριο της ζωής ΟΛΩΝ μας.

                                                                              Για την Ποιμαντική Επιτροπή

                                                                               Λεονάρδος Ι.Βαμβακάρης

 

Προηγούμενο Άρθρο

Θείες Λειτουργίες στις οποίες θα προΐσταται ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ και οι οποίες θα μεταδοθούν δορυφορικά

Επόμενο Άρθρο

Πανσυριανός Δρόμος του Σταυρού

You might be interested in …

Εκδημία της αδελφής Ελένης Hanter

Οι Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ αναγγέλλουν την εκδημία της Αδελφής Ελένης Hanter. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 15.00. Θα ακολουθήσει ο […]

Τιμητική εκδήλωση για τον Αντώνιο Σιγάλα (1890-1981), καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η Βιβλιοθήκη και το Αρχείο των Πατέρων Ιησουιτών του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών σας προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση για τον Αντώνιο Σιγάλα (1890-1981), καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 14 Δεκεμβρίου με αφορμή την ολοκλήρωση της ταξινόμησης […]

Ι. Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, Ανακοίνωση

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Ομήρου 9-10672 Αθήνα Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2013   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσεως αλλά και των διαδηλώσεων που επαναλαμβάνονται στο κέντρο της πόλεως τα τελευταία χρόνια στις 6 Δεκεμβρίου, […]