9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος για τον εορτασμό των Θεοφανείων

 

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

 

Μετά τη αιφνίδια  απόφαση της Κυβέρνησης, να τροποποιήσει αρνητικά την ΚΥΑ με υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509) που προέβλεπε τον εορτασμό των Θεοφανείων με τη συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμών πιστών, η  Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος:

1.- Εκπλήσσεται για την απρόσμενη απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση την τελευταία στιγμή για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

2.- Επισημαίνει ότι, ο  υποδειγματικός τρόπος με τον οποίο η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα τήρησε, τις μέχρι σήμερα  αποφάσεις της Κυβέρνησης για την  προστασία της υγείας των πολιτών από τον κορωνοϊό είναι σε όλους γνωστός.

3.- Κατανοεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδους της αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος την οποία έλαβε σήμερα 4 Ιανουαρίου 2021 γι’ αυτό και:

4.- Ζητά από την Κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή και αν αυτό είναι δυνατόν, να αποσύρει την τελευταία απόφασή της και να επιτρέψει και για την Εορτή των Θεοφανείων τη συμμετοχή πιστών στους Ναούς με τους ίδιους όρους που συνετά δέχτηκε για τις εορτές των Χριστουγέννων και  της Πρωτοχρονιάς.

5.- Αν αυτό δεν είναι εφικτό, η Καθολική  Ιεραρχία της Ελλάδος, με πόνο ψυχής,  θα δεχτεί και αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης και στις Καθολικές Εκκλησίες στην Ελλάδα,  για την μεγάλη εορτή των Θεοφανείων,  θα τελεσθούν οι  Θείες Λειτουργίες χωρίς τη συμμετοχή πιστών.

6.-Κατέληξε σ’ αυτήν την απόφαση  σκεπτόμενη την υγεία των συνανθρώπων μας και τη δική μας. Τις  μεγάλες θυσίες που κάνουν οι άνεργοι πολίτες, εργάτες,  εργοδότες και  ελεύθεροι επαγγελματίες, και έτσι όλοι  μαζί,  να συμβάλουμε  στην αποφυγή αφορμών που θα επιδεινώσουν την ήδη  βεβαρυμμένη κατάσταση που δημιουργεί η πανδημία.

Τήνος 4 Ιανουαρίου 2021

 

Από τη Γραμματεία

της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για την 54η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, 1η Ιανουαρίου 2021

Επόμενο Άρθρο

«Πάτερ Ημών, Η προσευχή των παιδιών του Θεού» του σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη

You might be interested in …

Ανακοινωθέν της Εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδας Γραμματεία  Ανακοινωθέν Από την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 ως και την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της τακτικής Εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, στην Αθήνα, στην Ιερά […]

Οδηγίες της Ιεράς Συνόδου για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και τη συμμετοχή των πιστών εις αυτήν

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ   Αριθ. Πρωτ. 5291/20   Αθήνα, 14 Μαΐου 2020     Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας του ρωμαϊκού τυπικού     Αγαπητοί μας αδελφοί και αδελφές, Χριστός Ανέστη!   […]